Salata de rosii cu sos verde de patrunjel si migdale
Nu stiu voi, dar eu inca nu am iesit din febra salatelor de rosii. De exemplu, situatia aici de fata e o salata foarte tapas friendly, pe care as pune-o langa niste felii de jamon si branza manchego si nu m-as opri din mancat decat atunci cand deja e prea tarziu si-mi vine sa pocnesc (nu pe cineva, doar asa – in general).
INGREDIENTE
15 minute, 4 portii
- 1 kilogram de rosii de diferite soiuri, culori si marimi
- 1 ceapa rosie, taiata foarte fin
- 1 lingurita de zahar
- 1 legatura de patrunjel
- 2 linguri de otet de sherry (daca nu ai, substituie cu otet de vin rosu)
- 4 linguri de ulei de masline extravirgin, plus extra
- 1 catel de usturoi
- 20-30g migdale
Taie rosiile in felii si aranjeaza-le pe un platou, impreuna cu ceapa. Presara cu sare (eu am folosit fulgi de sare Maldon) si jumatate de lingurita de zahar. Lasa-le sa stea intre 10 si 30 de minute, timp in care tu poti sa te ocupi de sosul de patrunjel cu migdale.
Pune patrunjelul, otetul, uleiul de masline, restul de zahar, usturoiul si migdalele intr-un robot de bucatarie si mixeaza-le bine pana obtii un sos (poti adauga si putina apa, daca e nevoie sa faci compozitia putin mai fluida).
Presara sosul astfel obtinut peste rosii si mai picura deasupra putin ulei de masline.
Sunt de acord cu migdale + rosii = love. Si cu busuioc, desigur. O alta combinatie dementiala.
<3