Salata de patrunjel cu rodie, seminte & za’atar

21 Feb 2014, Cristina Mazilu
In incercarea de a replica salata minunata pe care am mancat-o la mic dejun in Tel Aviv, am amestecat ce-am crezut eu ca-i mai bun (si la indemana prin casa :p). Si nu mi-a parut rau.

 

INGREDIENTE

suficiente pentru 1 portie

  • 4 legaturi de patrunjel – tocate
  • semintele de la 1 rodie
  • 1 mana de alune de padure  
  • 2 linguri de seminte (eu am folosit un amestec de susan, in, dovleac si floarea soarelui – Omega Forte de la Solaris, la fel ca cel de la reteta de somon in crusta de seminte, dar poti experimenta cu ce seminte ai chef)
  • 1 lingura seminte de pin
  • 1 lingura de za’atar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura ulei de masline (din sticla roz, desigur)
  • sare. roz (de ce? de Himalaya :-) (you don’t get the joke? inseamna ca tre’ sa vezi episodul 2 din Kitchen Victim)

Acestea fiind insirate pe masa, am amestecat toate ingredientele si m-am bucurat de o dimineata verde si proaspata.
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (5)
  1. Anonymous says:

    foarte sanatos si gustos, bravo ! am gasit si aici o gramada de retete sanatoase..

    http://customizerlifestyle.blogspot.ro/

  2. @ana – un condiment foarte des folosit in bucatariile din orientul mijlociu. try google ;-)

  3. Roxana says:

    Are Adi Hadean o reteta minunata de za’atar. Eu imi fac des o salata asemanatoare, fara seminte de pin.

  4. […] Salata de patrunjel cu rodie, seminte & za’atar @ Mazilique […]

Comenteaza
Follow on Instagram