Salata de patrunjel cu rodie, seminte & za’atar
21 Feb 2014, Cristina Mazilu
In incercarea de a replica salata minunata pe care am mancat-o la mic dejun in Tel Aviv, am amestecat ce-am crezut eu ca-i mai bun (si la indemana prin casa :p). Si nu mi-a parut rau.
INGREDIENTE
suficiente pentru 1 portie
- 4 legaturi de patrunjel – tocate
- semintele de la 1 rodie
- 1 mana de alune de padure
- 2 linguri de seminte (eu am folosit un amestec de susan, in, dovleac si floarea soarelui – Omega Forte de la Solaris, la fel ca cel de la reteta de somon in crusta de seminte, dar poti experimenta cu ce seminte ai chef)
- 1 lingura seminte de pin
- 1 lingura de za’atar
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1 lingura ulei de masline (din sticla roz, desigur)
- sare. roz (de ce? de Himalaya :-) (you don’t get the joke? inseamna ca tre’ sa vezi episodul 2 din Kitchen Victim)
Acestea fiind insirate pe masa, am amestecat toate ingredientele si m-am bucurat de o dimineata verde si proaspata.
foarte sanatos si gustos, bravo ! am gasit si aici o gramada de retete sanatoase..
http://customizerlifestyle.blogspot.ro/
Ce este za’atar ?
@ana – un condiment foarte des folosit in bucatariile din orientul mijlociu. try google ;-)
Are Adi Hadean o reteta minunata de za’atar. Eu imi fac des o salata asemanatoare, fara seminte de pin.
[…] Salata de patrunjel cu rodie, seminte & za’atar @ Mazilique […]