4 idei de sandwich cu ton
Daca si tu esti ca mine, inseamna ca zilele astea ultimul lucru pe care vrei sa-l faci este sa pazesti o plita sau un cuptor incins in loc sa fii undeva in aglomeratia de pe Autostrada Soarelui. Dar cum totusi trebuie sa mancam ceva (eventual in masina, in drum spre mare, dupa cum spuneam), am pus la punct in cele ce urmeaza patru idei de sandwichuri cu ton, pe care sa le pregatesti rapid si fara prea multe batai de cap sau timp pierdut.
1.PITA CU TON SI SALSA DE MANGO, AVOCADO SI LIME
INGREDIENTE
10-15 minute, 1 portie
- ½ mango
- 1 avocado mic
- ½ ardei gras rosu
- 1 conserva de ton RIO Mare in ulei de masline cu ardei iute
- ½ lime
- ½ salota
- 1 pita cu buzunar
Curata legumele, apoi taie ardeiul gras in cubulete, toaca marunt ardeiul iute si salota, iar avocado si mango taie-le in cuburi.
Scurge conserva de ton de excesul de ulei.
Pune bucatile de avocado intr-un bol si adauga restul legumelor, cubuletele de mango si tonul. Stoarce jumatate de lime deasupra si amesteca. Umple pita cu mixul astfel obtinut.
2. BAGHETA CU TON, ROSII SI MASLINE
INGREDIENTE
10-15 minute, 1 portie
- 4 jumatati de rosii uscate (aproximativ 50g)
- 8 masline verzi
- 1 mana de busuioc proaspat
- 5 rosii cherry
- 1 conserva de ton RIO Mare in ulei de masline
- 1 bagheta alba
Taie rosiile cherry in jumatati, iar rosiile uscate in bucati. Curata maslinele de samburi, apoi scurge conserva de ulei. Taie bagheta in doua si apoi pe lung.
Alege una dintre cele doua bucati de bagheta si pune pe ea tonul, apoi asaza rosiile cherry si presara frunzele de busuioc, apoi continua cu rosiile uscate si cu maslinele. La final, asaza cealalta bucata de bagheta deasupra.
3. TOAST CU TON, FASOLE ALBA SI SOS DE BUSUIOC
INGREDIENTE
10-15 minute, 1 portie
- 1 mana de frunze de busuioc proaspat (15-20g)
- 3 linguri de ulei de masline extravirgin
- 1 conserva de ton RIO Mare in ulei de masline
- 70g fasole alba Cannellini (din conserva)
- 1 conserva de ton RIO Mare in ulei de masline
- 1 lingurita suc de lamaie
- 2 felii de paine toast
Cu ajutorul unui chopper, mixeaza frunzele de busuioc impreuna cu uleiul de masline, sucul de lamaie, o lingurita de sare si putin piper. Amesteca pana cand frunzele de busuioc sunt tocate marunt, iar sosul s-a format.
Prajeste feliile de paine, pana se rumenesc usor.
Asaza fasolea pe una dintre felii si zdrobeste-o usor, iar deasupra pune tonul.
Folosind o lingurita, presara sosul peste ton, iar la final pune cea de-a doua felie de paine deasupra.
4. LIPIE CU TON, HUMUS, CAPERE SI CHIVES
INGREDIENTE
10 minute, 1 portie
- 180g humus
- 2 linguri de capere (aprox. 20g)
- 2 linguri de chives (aprox. 10g)
- 1 conserva de ton RIO Mare in suc propriu
- 1 lipie libaneza
Toaca marunt firele de chives si taie caperele grosier. Scurge conserva de ton de continutul lichid.
Unge lipia cu humus, presara deasupra jumatate din cantitatea de chives, apoi pune tonul, restul de chives si caperele.
Ruleaza lipia si serveste-o ca atare sau taiata in rulou.
Deliciosss :) Thx
Super. Daca ai putea colabora cu vreun lant de benzinarii pe acest subiect, nu am mai manca si noi sandwich-uri fade in drum spre mare (deh, unii plecam direct de la munca spre litoral). Multumesc pentru idei, le pun in practica.