Risotto cu căpșuni și busuioc proaspăt

12 Jun 2018, Misha

După ce am trecut cu căpșunile prin multe categorii de preparate: tarte, plăcintă, cheesecake, orez, cupcakes, tort etc. etc. (găsiți aici tot ce vă trebuie), sezonul acesta am poftit la ceva mai diferit – un risotto cremos, pastelat și incredibil de aromat – inspirat din cartea Recipes from an Italian Summer.

Btw, ar putea să treacă la fel de bine drept un desert, însă mai slăbuț cu vinul dacă vreți să îl împărțiți și cu cei mici ;).

INGREDIENTE
2 porții, 45 minute

  • 160g orez arborio
  • 500ml supă de legume
  • 200ml vin alb sec
  • 150g căpsuni
  • ½ ceapă
  • 50g unt
  • cateva frunze de busuioc proaspat
  • sare și piper proaspăt râșnit

Spală căpșunile și curăță-le de codițe. Pune căpșunile într-un blender și pulsează 5 secunde la viteză medie. Lasă sosul deoparte.
Curăță ceapa și toacă-o mărunt.

Într-o tigaie antiaderentă topește 40g de unt. Adaugă ceapa și călește-o până se înmoaie.

Adaugă orezul și amestecă bine, până orezul e acoperit de unt și devine translucid. Adaugă vinul și amestecă constant pănă ce acesta se evaporă.
Când vinul s-a evaporat, adaugă treptat câte un polonic din supa de legume și amestecă până când și supa s-a evaporat, continuând așa până ce o incorporezi pe toată.

Când orezul este aproape gata, adaugă untul rămas, căpșunile blenduite, sare și piper apoi oprește focul. Amestecă până ce căpșunile s-au încorporat și servește numaidecat.

                                                                                                                                                                       

În cazul în care îți dorești să dai un twist rețetei de risotto, îți sugerez ca atunci când faci supa să pui la fiert și un morcov mov sau ori o sfeclă. Eu am testat supa cu un morcov mov și am obținut un risotto cu o culoare delicată de liliac proaspăt înflorit.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (1)
 1. Ce bine arată! Nu am încercat niciodată să asociez orezul cu căpșuni, dar foarte bună idee, mulțumesc!

Comenteaza
Follow on Instagram