Supă minestrone cu busuioc și parmezan
Având în vedere vremea de afară, am scos la înaintare supa minestrone pe care o făceam astă iarnă, și în loc de rochii vaporoase, am scos din dulap și puloverele călduroase.
INGREDIENTE
4 porții, 45 de minute
- 1 ceapă medie ( 100g)
- 1 tijă țelină apio ( 100g)
- 1 morcov mediu (100g)
- 8 căței de usturoi, zdrobiți (30g)
- 1 conservă roșii tocate
- 1l supă de legume
- 1 dovlecel mic, tăiat în cuburi (120g)
- 1 ardei gras roșu, tăiat în cuburi (120g)
- 2 mâini de fasole verde congelată (120g)
- 1 conservă fasole albă cannellini
- 4 linguri ulei de măsline
- sare și piper după gust
PENTRU SERVIT
- 1 mână frunze de busuioc proaspăt
- 1 legătură de pătrunjel
- câteva scalii de parmezan
Toacă mărunt ceapa, morcovul și țelina apio.
Într-o oală, încinge uleiul de măsline apoi adaugă legumele tocate (ceapa, morcovul și țelina, nu și ardeiul și dovlecelul). Călește totul pentru 10 min.
Adaugă supa și gătește până dă în clocot.
Adaugă ardeiul gras tocat cuburi, împreună cu dovlecelul și usturoiul dat prin presa. Mai fierbe 10-15 minute.
Pune conserva de roșii și gătește totul 5 min.
La final, adaugă fasolea verde și fasolea cannellini, mai fierbe totul încă 5 minute apoi adaugă sare și piper după gustul tău.
Pentru servire, pune supa în bol și on top of it parmezam, frunze busuioc și pătrunjel tocat.
//
Iar soluțiile pentru răcorit bucătăria (sau încălzit – că deja sunt total confuză când văd temperaturile astea în luna iunie) – le găsiți la Homix Home de la Enel ??