Chez Mazilique

Pui cu otet balsamic, portocale si rozmarin

Photobucket

Tare simplu si rapid. Mai complicat a fost sa ma ridic de pe canapea :))
Aveam in frigider niste firisoare de pui de cand dezosasem un piept pentru alta poveste (pe care o s-o spun soonish). Le-am scos si le-am pus in tigaie cu un strop de ulei de masline. Cand s-au rumenit putin, am turnat niste otet balsamic, am stors juma de de portocala, am turnat putina supa de pui si am lasat treaba sa bulbuceasca cat timp mi-am jumulit rozmarinul de pe pervaz (care tot in tigaie a ajuns). Pe final am adaugat si-o lingura de unt. Sosul s-a mai inchegat si a devenit mai catifelat.
Intre timp pusesem intr-un castronel vreo trei linguri de cuscus. L-am acoperit cu restul de supa de pui fierbinte. Nu multa – doar cat sa-l cuprinda si sa-l depaseasca cu un deget. Am acoperit castronul, iar dupa cateva minute lichidul era absorbit. N-a mai trebuit decat sa-l amestec putin cu furculita.
Puiul l-am pus in farfurie cu niste bucatele de portocala peste care am turnat restul de sos plus inca niste ace de rozmarin. Cuscusul langa. Dupa cum se vede :)

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. Zazuza says:

    puiul caruia i s-au alaturat si niste portocale e o adevarata delicatesa. am mancat odata ceva asemanator, a fost o revelatie!

  2. Mazilique says:

    yup, si eu am fost placut surprinsa :)

  3. natty says:

    bine si supa de pui? de unde? ce ma tenteaza reteta dar chiar nu am chef sa fac o supa inainte :(
    ok ar fi varianta la plic dar nu prea ma incanta :)

  4. Mazilique says:

    @natty – fa o supa de pui dintr-un cub organic (se gasesc la DM)

  5. storyteller says:

    A fost delicios si intr-adevar usor de facut, cu tot cu supa de pui. A durat un pic mai mult din cauza supei, dar amestecul de arome a fost minunat. Acum mi-e greu sa ma gandesc la pui fara sa vad si o portocala alaturi :)

  6. vera says:

    mazi, ce e aia DM, unde se gaseshte supa de pui in cub organic (ce frumos ai adus-o din condei…)?

  7. natty says:

    multumesc – incerc asa!
    mi-a zis si sor-mea ca ar fi aparut supe la plic organice la Cosul Verde (as in cluj :) dar la DM nu stiam ca au asa ceva – mersi de pont!
    si-asa mi se terminase siropul de artar deci se impune o vizita!

  8. meellla says:

    eu din cand in cand, intru aici si-ti mai “fur” cate o reteta. Aceasta reteta de pui le-am facut-o fetelor mele, care sti cum sunt fetele mai fitoase cu mancarea. Cea mica de 8 ani a mancat doua portii atunci cand am facut, deci iti dai seama ce mult le-a placut. Am mai “furat” si reteta cu briose care aduce tare mult cu banana bread de aici; azi am mai facut o tura dupa ce ieri facusem una; prin urmare e la mare cautare si acea reteta.
    Super bune!!!!

  9. lumi says:

    super puiul, chiar si cu supa de cub, tocmai am mancat cu orez si legume. thank you for such an easy, great recipe!

  10. Mazilique says:

    @lumi – ma bucur! cu drag :)

  11. Diana T says:

    Vreau sa incerc aceasta reteta, ca imi face face pofta de ceva timp… Dar am 3 intrebari(nelamuriri);
    1.otetul balsamic, de care ? ?( vreun nume, pret,etc ) ca nu ma pricep deloc, iar in marketul meu erau mai multe tipuri de sticle…
    2. orice punga pe care srie cus-cus se poate prepara astfel (prin “infuzie”), fara fierbere?
    3. supa de pui din cub Knor?

    Multumesc anticipat!

  12. Diana T says:

    “crie cus-cus”….mes. anterior

    Aha…. am vazut si cum e cu supa… cub organic… doar de la DM???

  13. Diana T says:

    hai, ca-s culmea… prima data l-am mancat pe “r”, apoi pe “s”… SCRIE!!!

    E CLAR, MI-E FOAME! TB SA FAC PUIUL ASTA!

  14. Mazilique says:

    @diana – foloseste si tu ce otet balsamic gasesti.
    cat despre cus-cus, asa ar trebui sa fie. vezi sa fie maruntzel :)
    cubul organic – doar la dm am vazut :)

  15. Diana T says:

    Multumesc pentru raspuns, Mazilique!

  16. Laura says:

    Gata,deja iti infulec toate retetele:))Merge puiul asta cu apa in loc de supa si fara unt?,lipsesc momentan din bucatarie:P

  17. @laura – nu cred ca iese sosul asa bine fara unt

  18. Laura says:

    Ahh,gata am dat fuga pana la magazin si am luat;)Super tasty:D

  19. Anonymous says:

    O incantare! Abia am descoperit blogul tau pentru care te felicit, sincer si m-am hotarat sa incerc aceasta reteta: e delicios, diferit si am reusit sa imi impresionez sotul:) Am impresia ca ar tb totusi sa mai lucrez la cantitati data viitoare caci am avut senzatia ca am pus cam mult otet balsamic!

  20. @anonim – ma bucur ca ti-a placut blogul :-) ajusteaza dupa gust!

Insta Moments

  • there's #sugar on my soul and #wanderlust in between these covers
  • 50 shades of golden (retriever, get it?)
  • Mornings in the #testkitchen at @mazilique_studio

#poppyseed and #lemon #pancakes, with #maplesyrup and #butter 
#breakfast #sweet #instagood #openkitchen #communaltable
  • Midnight throwbacks 
#taiwan
  • what @ananaie said 
#light #lunch at @mazilique_studio - #salmon #greenbeans #avocado #potatoes #chicory #salad
  • #Pizza time! Recipe on the blog and link in profile
  • Throwback to one amazeballs #breakfast w/ @oana_misha in our @mazilique_studio #teambuilding in #London
  • trust your gut, hug your dog, eat a donut
  • (very) late mornings in the #testkitchen at @mazilique_studio w/ #scrambledeggs and #scallions