Chez Mazilique

Pulled pork

It’s been too long de cand n-am mai tinut un porc prizonier in cuptor mai multe ore la rand. Asa ca vineri seara, inainte sa merg ca dama cu pretentii la Loft for a lovely dinner cu foie gras, St. Jacques, Angus si alte sufleuri si figuri, am gasit de cuviinta sa iau o pulpa de porc de 7 kile si sa-mi fac de cap cu ea.

#Stilsieleganta: am curatat 5 capatani de usturoi, am pisat in mojar cateva linguri de seminte de fenicul, apoi le-am blitzuit de nu s-au vazut intr-un robot de bucatarie impreuna cu paprika afumata, ardei iute, plus alte condimente care mi-au mai intrat pe mana (a fost nevoie de resurse extraordinare de stapanire de sine ca sa nu fac my own ‘garam masala’ cu toaaate condimentele din casa), putin vin rosu si ceva ulei de masline. Cu smacolina astfel obtinuta a fost frecat porcul pe toate partile, nu inainte sa fie crestat in toate directiile (a se observa diateza pasiva ;-)

Dupa ce porcul a trecut prin atatea, s-a odihnit pana a doua zi la pranz in frigider, cand i-am tras niste folie de aluminiu deasupra si l-am sechestrat in cuptorul incins pe la 150 de grade timp de muuuulte ore. Cel putin 7. Cred ca au fost 8. Primele 3 au fost mai grele, cand credeam ca n-o sa se mai faca niciodata. Dar cu rabdare si temperatura scazuta, pulpa de porc s-a transformat intr-o gramada de carne frageda, care s-a rupt fasii-fasii in doua furculite.

Ce s-a intamplat apoi a fost un dezmat stropit cu Heinz-uri de toate felurile (cu toate ca sosul pe care-l lasa animalul e more than enough), alaturi de un coleslaw in care am tocat varza rosie + varza alba + mere + telina + morcovi + maioneza + otet + pudra de ardei cayenne (=love). Treaba n-ar fi fost completa daca Dana-de-la-Simbio nu mi-ar fi adus cele mai misto chifle homemade. But she did and it was awsome.

Asa ca a doua zi am plecat la Simbio cu ganduri de brunch si tava cu porc intr-o plasa, unde am mai facut-o lata inca o tura. And it was awsome #2.

Ne-am gandit si la o runda #3, deschisa publicului. TBD.

  1. Alex says:

    Pig Heaven … Dupa reteta asta orice pulpa va dori sa treaca prin bucataria ta !!!

  2. @Alex – o primesc cu cuptorul larg deschis si bine incins :D

  3. alina says:

    superba reteta , mai ales pentru prieteni multi. ai mei asteapta un remake, dar din cauza de cuptor nou, un ariston hotpoint cu ventilator, porcu meu a iesit ca iasca de uscat . tu pe ce program faci friptura?
    i

  4. Dragos says:

    Arata foarte bine. Cred ca voi incerca si eu reteta!

  5. Anonymous says:

    cata rabdare a avut porcul ala in cuptorul tau
    dar nici tu nu te-ai dat batuta

  6. Alex says:

    de unde pudra de ardei cayenne?

  7. eu am luat-o de la tesco din dublin or smth, da’ se gaseste la Magazinul de Mirodenii

    http://magazinuldemirodenii.ro/product/piper-cayenne/

Insta Moments

  • Honey cookies 🍯🍪 hot from the oven at @mazilique_studio
  • Let’s get the party started 🎉🍾🎁
Maine @fashiondays sarbatoreste 8 ani, asa ca din seara aceasta da startul (in app si shop) reducerilor aniversare de pana la 70%! #HappyFashionDays!
  • Si saptamana asta am niste legume nerabdatoare care asteapta sa fie pregatite in cateva retete pe @bonduelle.ro #InstagramTakeOver
  • Happy Bday, little one year old Lumi! ☀️💛🍯
  • #Peanutbrittle - cel mai simplu și rapid cadou handmade la care m-am gândit anul asta. Rețeta pe blog și link în profil.
  • Xmas mode is on at @mazilique_studio - #lebkuchen recipe on the blog and link in profile • #gingerbread #xmasready #christmascookies #testkitchen #openkitchen #maziliquestudio
  • Peas, spice and everything nice. Stay tuned, pentru ca săptămâna asta (marți și joi) iau cu asalt pagina @bonduelle.ro, unde urmează sa postez o serie de rețete super simple și rapide 😉
  • #lentils and #chorizo #soup - recipe on the blog and link in profile
  • Do nothing. Then rest.