Quiche cu cartof dulce, ciuperci, usturoi copt și feta

05 Oct 2020, Cristina Mazilu

Quiche-ul ăsta s-a născut acum câteva luni într-un moment în care făceam curat prin frigider. Cartoful dulce îi oferă o textură cremoasă, iar semințele de dovleac sunt ca niște surprize crocante și aromate din loc în loc. A fost atât de bună, încât a și intrat într-unul dintre meniurile săptămânale de la Mazilique Studio.

Pașii realizării ei pot părea laborioși, însă nu este nimic complicat de făcut – trebuie doar să pregătești câteva ingrediente înainte, să le amesteci și să uiți de tartă în cuptor pentru o oră.

INGREDIENTE

6-8 porții, 1 oră și 20 de minute

PENTRU CARTOFII DULCI

  • 380g cartof dulce curățat (eu am folosit 2 cartofi)
  • 1 lingură ulei de floarea soarelui
  • 1/2 linguriță paprika dulce
  • 1/2 linguriță cimbru
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper
  • 4 căței de usturoi în coajă

PENTRU CIUPERCI

  • 200g ciuperci champignon
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/4 linguriță cimbru
  • un praf de sare
  • 1/4 linguriță piper

PENTRU CEAPĂ

  • 130g ceapă curățată (2 cepe)
  • 1 și 1/2 lingură ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță sare

PENTRU UMPLUTURĂ

  • 125g feta sfărâmată
  • 30g semințe de dovleac prăjite
  • 1 legătură pătrunjel
  • 3 ouă
  • 200ml smântână pentru gătit
  • sare și piper

PENTRU CRUSTĂ

  • 280g făină
  • 140g unt rece, cu minim 80% grăsime
  • 150ml apă rece

Fă aluatul și coace crusta la 200°C ca aici. Eu am folosit o formă cu baza detașabilă cu diametrul de 24cm.

Taie cartofii dulci în cuburi, transferă-i pe o tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt, adaugă toate ingredientele pentru cartofi, amestecă și dă tava la cuptor pentru 20 de minute.

Cât cartofii se coc, te poți ocupa de ciuperci. Curăță-le și taie-le în felii. Încinge uleiul într-o tigaie încăpatoare, adaugă ciupercile, gătește-le până se rumenesc, iar la final adaugă sarea, piperul și cimbrul. Transferă ciupercile într-un bol pentru mai târziu.

Taie ceapa mărunt. Incinge uleiul în tigaia în care ai prăjit ciupercile, adaugă ceapa tocată, împreună cu sarea și călește la foc mic timp de 10 minute, amestecând constant. Ceapa trebuie să se înmoaie și să capete o culoare aurie. Transferă ceapa peste ciuperci de îndată ce este gata.

Când cartofii sunt gata, lasă-i puțin la răcit apoi curăță usturoiul copt, de coajă și toacă-l mărunt.

Într-un bol mare adaugă ouăle bătute, smântâna, ceapa gătită și ciupercile rumenite, usturoiul tocat, cartofii copți, pătrunjelul, semințele de dovleac, brânza, un praf de sare și piper proaspăt râșnit. Amestecă totul și transferă compoziția în crusta de tartă coaptă.

Dă totul la cuptor pentru 1 oră, la 180°C, sau până ce tarta e coaptă și trece testul scobitorii.

Lasă tarta la răcit pentru 30 de minute înainte să o tai. Servește quiche-ul cu o salată verde crocantă și vinegretă cu muștar Dijon.

Șorț de in prespălat Downpour Blue – disponibil în Mazilique Shop
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram