Chez Mazilique

#LoveTirol: Pe partiile din Sölden

Am invatat sa schiez pe la 14 ani, dar asta nu inseamna ca am facut-o in fiecare sezon care a trecut de-atunci. Mai exact cred c-au fost vreo 5, adunate. Asa ca, cu parere de rau pentru timpul pierdut, m-am pus pe recuperat.

Am invatat sa schiez pe partia Bradul din Poiana Brasov. Acum n-as mai calca acolo nici daca imi da intalnire Axel Lund Svindal la un vin fiert. Sau, ma rog, I might reconsider it, dar as prefera sa vina cu o alta propunere.

Revenind. Dupa ce am invatat sa fac plugul pe Bradul, am dat Poiana pe Tirol si am plecat in Sölden. Asta era in 2007. Imi aduc aminte si acum prima mea coborare pe o partie care avea mai mult de 500 de metri (nr. 13, albastra, pornea de la Giggijoch, if anybody’s asking). De cateva ori in aceea coborare ori am crezut ca e sfarsitul lumii, dar iata ca am supravietuit, cat sa revin anul asta.

La jumatatea lunii aprilie am ajuns din nou la Sölden, ca sa gasesc statiunea mult mai misto decat o lasasem. Bai chiar si eu eram ceva mai misto, pentru ca diferenta dintre Mazilique vintage 2007 si cea de astazi este ca acum stiu care-i un Grüner Vertliner si care-i Zweigelt (noroc ca au culori diferite ;-). Asta, plus ca schiez (ceva mai) paralel.

Asa ca am redescoperit partiile din Sölden intr-o zi frumoasa, senina si insorita, in care in mod normal ar fi trebuit sa fiu la birou. O zi din aia in care zapada sclipeste orbitor in bataia soarelui, peisajul vireaza-n cele mai crocante nuante de albastru, iar daca tubul de crema cu SPF +50 nu ar fi fost prietenul meu, m-as fi intors cu fata arsa de soare si trei straturi de piele jupuite de pe nas. Sexy stuff, mda.

In Sölden sunt 144 de kilometri de partie, intinsi de la 1.350 metri altitudine si pana la 3.340. Am reusit sa parcurg vreo 50. Dar sezonul nu s-a terminat, mai pot gasi zapada inca o luna de acum incolo (beneficiile ghetarilor Tiefenbach si Rettenback). Si apoi distractia reincepe in septembrie. Asa ca stiu ce fac la toamna.

Daca ajungeti si voi in Sölden, dupa ce va luati ski-pass-ul (acum costa 47 de euro/ zi), sunt cateva chestii pe care mai trebuie sa le marcati: kaiserschmarrn la cabana Gampe Thaya, seara de spa la Aqua Dome, masa la Ice Q. Cu apres ski-ul sunt sigura ca va descurcati, iar despre cele de mai sus povestim curand.

Insta Moments

  • When life gives you lemons, make gin & tonic cake🍋🍋🍋🍸🍞. Link in profile
  • las și eu animalele astea aici.
  • Când eu încerc să lucrez la #MaziliqueTheBook și Lumi mă ajută 🐾❤️🖍️
  • Pasta, tuna, broccoli, olives, lemon, garlic - the works! Recipe link in profile
  • Words to live (and drink) by, via @overheardlondon ・・・
The Long Acre Bar. Covent Garden. 🍾💁
  • Olive oil and sea salt - the official sponsors of kitchens everywhere. (As of now, in my new home kitchen as well) • #casacucastani
  • Când se întoarce @oana_misha din vacanță 💙
  • 💙🐾 mornings with Lumi
  • @ottolenghi inspired #clafoutis, with wine and thyme caramelised figs. recipe in profile link