Next on my wishlist: cel mai bun restaurant din lume

24 Apr 2007, Cristina Mazilu

Desigur, afirmatia mi se pare exagerata indiferent de context, pentru ca eu nu cred in etichetele cu “cel mai bun(a)”. E o chestie relativa.

Dar lasand asta la o parte, o masa la restaurantul El Bulli din Barcelona, care a fost desemnat (din nou!) cel mai bun restaurant din lume, e next on my wishlist.

Din cate am inteles, e cam greu cu rezervarile acolo pentru ca se fac incepand cu octombrie, pentru sezonul urmator, si avand in vedere ca e deschis doar din aprilie pana in septembrie, nu o sa pot merge acolo de ziua mea :P

Chef-ul restaurantului e Ferran Adria, de care auzisem mai demult ca e inventatorul “gastronomiei moleculare”. Chiar daca mie-mi suna din acelasi film cu “dieta macrobiotica” aia fada si dubioasa pe care o tine Gwyneth Paltrow si cu papagalu’ de barbat’su, se pare ca e nothing of such thing. De fapt Adria foloseste tot felul de scheme stiintifice si tehnologice in bucatarie, ca sa puna-n farfurie niste minunatii :))

So, dupa ce reusesc sa rezerv o masa la El Bulli, astept ziua X, iar cand ajung acolo, o armata de chelneri o sa-mi puna sub bot vreo 30 de feluri (!!!) de papa bun-bun, totul asortat cu vinuri alese de un sommelier care chiar se pricepe. Si toata distractia dureaza cam 5-6 ore. Heaven…

Ah, si te arde de vreo 120 de euro (250 cu tot cu vin), pret de altfel normal pentru un restaurant clasat cu trei stele Michelin.

Dar se pare ca sansele sa prinzi o masa acolo sunt de 1 la 200 :-/ Wish me luck (si pofta buna! :)

Tags
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (4)
 1. cieloblu says:

  mult noroc! o sa ai nevoie…:)

 2. andrei says:

  dar poti sa te duci mai aproape, cand se va deschide restaurantul bancherilor. el va avea doar o stea michelin, dar va fi singurul cotat la acest nivel in europa de est. nu mi se pare deloc scump 120 de euro pentru sase ore de distractie. am auzit ca vor avea preturi promotionale la inceput:)

 3. Mazilique says:

  care restaurant? heritage?
  am sa ma duc sa vad, dar tare nu cred ca voi reveni prea des. pun pariu ca o sa fie o adunatura de fitze, aere si figuri de o sa-mi stea mancare-n gat :-/

 4. monsoux says:

  dupa cum spuneam, te duc eu la Fito. Daca esti cuminte. (Hm, atunci putin probabil!)

Comenteaza
Follow on Instagram