Azi facem guacamole

02 May 2009, Cristina Mazilu

Pentru ca e damn easy, gata in maxim 10 minute, si very yummy.

Pentru o portie mica, avem nevoie de:

un avocado
o ceapa verde sau o şalotă mică
o rosie mica
sucul de la jumatate de lime
putin ardei iute, dupa gust
cateva fire de coriandru (cu succes inlocuite si de patrunjel :)

Avocado se taie in doua, se scoate samburele si miezul se scobeste cu o lingura. De aici, sunt doua variante – fie avocado si rosia se pun intr-un blender/ robot, fie se taie bucati si se piseaza intr-un mojar. Dupa care se adauga sucul de lime (sau lamaie daca chiar nu se gaseste), ceapa, ardeiul si verdeata, se amesteca si se mananca cu tortilla chips sau cu orice altceva pare interesant, chiar si paine prajita :P

Tags,
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (4)
  1. Ana says:

    merge bine si cu cartofi copti:D in loc de unt;)

  2. Mazilique says:

    dadada, si eu ma gandeam la asta ;)

  3. Sarkany says:

    Incercati si cu un pic de coaja de lime rasa, in plus fata de zeama – un detaliu aparent minor dar efectul e mind boggling ;-)

  4. Dana J. says:

    Imi place ca nu te superi de sugestii. Guacamole nu se face cu patrunjel ca nu se foloseste in bucataria mexicana.Stiu ca e mai greu de gasit dar neaparat cilantro, sau coriandru verde cum o fi numit. Ceapa…Rosie ca altfel rad mexicanii de noi si nu se da nicicare prin blender. Se face cu furculita sau cu ustensila aia de facut cartofi pireu(la naiba am uitat daca are nume specific) trebuie sa lasi avocado chunky. Restul cu cutitul. Si trebuie sa fie frumos colorat si daca-l dai prin blender se schimba toata culoarea. Si rosii eu de obicei le folosesc pe alea lunguiete sau italiene sau cum le spune. Nu au multa zeama in ele. Jalapeno e si el bun in cantitati micute, guacamole de obicei nu se serveste iute. Si lime juice din belsug. Cat incape. Mentine si culoarea aia verde aprinsa. :)

Raspunde la Mazilique
Follow on Instagram