Caramel de portocale mecanice
12 May 2009, Cristina Mazilu
Dintre toate chestiile dulci, caramelul rulează, nu ciocolata. Asa ca inainte sa fac home made nutella, am incercat altceva.
Cu portocala mecanica ca punct de pornire si mai multe portocale decat am chef sa storc dimineata, for breakfast, m-am gandit sa fac ceva yumm si pretty hard to resist.
Era 12 noaptea cand mi-a venit ideea si un pic trecut de miezul noptii cand am ras coaja unei portocale si am stors altele pana am adunat 700ml de suc…
…pe care l-am amestecat cu 650 de grame de zahar si l-am pus la fiert, la foc mic.Asta timp de vreo ora jumate, amestecand din cand in cand si adunand spuma care se forma la suprafata.
Cand deja era aproape ora doua noaptea, am strecurat siropul care deja avea consistenta specifica de caramel. Nu cred ca operatiunea era absolut necesara, da’ era tarziu si altfel adormeam :P
Apoi l-am pus inapoi la fiert, inca 15 minute, cu coaja rasa de portocala. Acum nu-mi dau seama daca asta i-a dat a bit of a bitter edge, da’ nu conteaza, pentru ca in final a fost bun.
Tot caramelul a insemnat un total de trei borcanele,…
…care au incaput pe mâinile cui am considerat eu ca-i cazu’, cuz’ in my own confusion, I have the right to reign :))
sweet vajesus! you’reeffinkillinme…
deci cine te-a ajutat la “ornatul” borcanelor?!
eh, bff in ze world
salutare! poti sa imi spui te rog de unde faci rost de pungile acelea de hartie? dar de borcanasele astea rotofeie si dragalase?
foarte fain blogul tau, ma inspira! felicitari pentru interviul GoodFood! am folosit reteta pt glazura muffins, geniala!
@snoopy – borcanele sunt cumparate de la ikea si pungile de la metro :)
mersi!
Reteta asta o (re)cunosc, a facut-o si Maya pe culinar.ro si a postat-o si pe blogul ei – de acolo te-ai inspirat si tu?
+ Relicitari pentru blog, foarte inspirat si fotografiile sunt si ele reusite. Bafta in continuare!
e inspirat de laura sava, dar acum am vazut ca si ea luase de la Maya
dragut blogul dar cred ca ar fi mai ok din partea ta sa spui de unde preiei retetele.o zi buna!
Drooling over here….Cum ar iesi nebunia asta extra-tempting daca am inlocui portocalele cu grapefruit sau lemons? Ce zici, ar merge?
@snook – clar! cu grepfruit am facut si eu, cu lamaie n-am incercat (din pacate!), dar sigur ca merge ;)
Saluti!
Pare megadelicios..
Doresc sa incerc si eu reteta insa, insa inainte as vrea sa stiu cam cat a fiert compozitia si cate grame de caramel a iesit la final.
Multumesc mult si mult succes in continuare! :)
Cu drag,
Diana
@diana – it’s been a while si din pacate nu mai tin minte :-(