Friptura de vita la gratar – Idiot’s Guide

27 May 2009, Cristina Mazilu

Pentru toti cei pe care i-am auzit spunand “Eu nu stiu sa gatesc”, o dedicatie speciala, simplu ca painea prajita.

1. Mergeti la Mega Image. Sunt 30 in Bucuresti si 3 pe langa. Sigur gasiti unu’
2. Va indreptati spre vitrina frigorigica si incercati sa identificati carnea de vita (cmon, you can do it :))
3. Pe sistemul mai scump = mai bun, luati cea mai scumpa carne gata transata pentru friptura. Ca sa nu iasa ca o talpa de cizma, recomand “Steak Extra”, de la La Boucher. “Cel mai scump” nu inseamna ca tre’ sa fie zi de salariu si nici vita din Argentina (din pacate…)
4. Ajungi acasa cu prada. O scoti din caserola. 5. Pui sare si piper peste6. Incingi o tigaie (in acest caz, grill)
7. Pui sau nu o lingura de ulei de masline, depinde cat tare te inspaimanta costumul de baie pe ti-l pui sau nu in Vama (sau mult mai in sud, daca te-ai prins in sfarsit ca nu merita mai mult de o tura pe an, asa.. de pofta)
8. Cand s-a incins situatia, pui carnea-n tigaie. Daca folosesti din aia gen grill, aseaza-o in diagonala, o sa aiba criss-cross-uri fancy looking9.1 O lasi de la doua minute in sus, pe fiecare parte, in functie de cat de raw sau well done o preferi (medium rare pentru mine, thx).
9.2 Daca vrei sa faci dungulitele fancy, la jumatatea timpului de cooking, asezi friptura pe cealalta diagonala10. Scoti din tigaie
11. Pui pe farfurie11.1 Faci poze si te lauzi12. Mananci

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (13)
  1. i love rucola. Super frumos blogul tau! de mult asteptam asa ceva.

  2. Mazilique says:

    complimente! my faves :))
    multumesc mult si te mai astept la chez moi :p

  3. Sim says:

    Buna, voiam sa iti zic ca te urmaresc : http://somonica.blogspot.com/2009/05/inca-un-fav-chez-mazilique.html

    Ma inspira retetele tale de pana acum.

  4. Anonymous says:

    Simplu si gustos,a..si sa nu uit.foarte aspectos :).
    Cand ne gatesti si ceva cu alge marine, nu-s gustoase in stare naturala(adica doar rehidratate) dar poate ai tu un truc si pt ele.
    Ana (etj.2)

  5. Mazilique says:

    pai intr-o zi cu soare, cand ma incumet sa fac sushi:)

  6. Anonymous says:

    Super tare.
    Acu am facut si je.
    bravo

  7. Anonymous says:

    Buna, blogul tau ma scoate din monotonie.si din foame…:))))).u’re in my top3.RAZVAN T.

  8. Mazilique says:

    si cine e pe celelalte doua locuri?:))

  9. Anonymous says:

    Buna, si bine ai revenit.Pe locul 2 e ‘Belshug Team’ iar locul 1 e disponibil!…abia astept u’r next posts.have a nice-sunny-shiny day!!!…RazvanT@work..:(

  10. Anonymous says:

    o m izerie de articol, care pe langa faptul ca face o reclama unui supermarket asemenea articolului, preazinta o reteta cu carne de vita p care ar face o si nepoata mea de 5 ani, dar pe care nu ar putea sa o manance o persoana de 20 de ani, decat daca ar “roade” la ea vreo 2 ore. draga scriitorule, carnea de vita e f buna, gustoasa si sanatoasa, dar invata dracului cum se gateste

  11. Mazilique says:

    Draga anonimule, daca tu nu stii sa faci friptura de vita la gratar si de fiecare data trebuie sa rozi la ea 2 ore, nu presupune ca si a mea e la fel. De asemenea poti sa inveti tu cum se face si sa stop being a hater. Cu dragoste, Mazi

    ps – articolul nu e reclama, Mega Image just happens to be my favourite supermarket. asta pana cand mi-au ridicat masina din fata lui :))

  12. Anonymous says:

    oau ce destept esti! combini romana cu engleza… te a facut mami cu un picior in Romania si cu unul in Anglia,pardon ”England!” cat despre reteta…numai secrete culinare ai descoperit! merci ca ne ai luminat tu mare bucatar:)) fenc iu veri maci!

  13. Ciprian says:

    daca ar fi sa incep coresunzator … ar trebui sa refuz din start o reteta adresata idiotilor! iar ca si incheiere .. sa manaci tu, cu toata familia ta, duminica carne de vita de la mega imaj .. o sa-i dai gata p toti cu super reteta ta!

Comenteaza
Follow on Instagram