This is how we do it

20 Dec 2009, Cristina Mazilu
Sambata dimineata, dupa o noapte lunga, m-am hotarat sa incerc un mic dejun tarziu in oras. Ocazie sa-mi reamintesc ca nu cafenelele din centru are the place to go, indiferent de cat de mare mi-e lenea.
Asa ca duminica, cu putin timp inainte de pranz, I put together a little spread – let’s call it brunch, pentru ca nu-i nici breakfast si nici lunch – in bucataria mea, unde omleta e intotdeauna perfecta si sucul de proaspat de portocale nu se termina niciodata (fie ca are sau nu vodcă :))
suc de portocale proaspat stors, smoothie de portocale, banane si kiwi, ciabatta, paine integrala, croissante cu un, dulceata de zmeura (din gradina magica), miere de rozmarin si dulceata de capsuni de asta-primavara (despre care am hotarat ca e prea buna sa o mai impart cu altii :P)

Prosciutto di San Daniele cu grisine si parmezan, felii de pere si rucola invelite in prosciutto

Felii de ciabata unse cu ulei de masline si coapte cu mozzarela, salata de rosii cu usturoi si busuioc proaspat

Omleta cu bacon, plus ridichi, masline umplute cu migdale si bastonase de ardei
Crispy bacon
Salata Caprese (mozzarela, busuioc, ulei de masline) plus Camembert, struguri si pere

tarta cu vanilie si zmeura

the spread

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (16)
  1. Ina says:

    Oh, my! Sper ca nu ai fost f egoista si ai impartit si cu altii bunatatile astea :P

  2. Fete Faine says:

    Wow! Da cati ati fost maica la masa?? Iar salivez aici si frigiderul e cam gol :(( Cred ca o sa incropesc niste bruschette cu pesto ca sa mi dreg foamea.

  3. mimo says:

    festinul ăsta o să fie povestit la nepoți. :x

  4. Ciufu says:

    OOOOH I would soooo hire you as my chef … imi ploua in gura :((

  5. VertAnge says:

    Sa va fie de bine! Toate arata minunat, dar tarta cu vanilie si zmeura pare sa fie regina mesei.

  6. Sim says:

    Wow…ce bine arata tot

  7. cristina says:

    wow, cat de bine arata brutariile si patiseriile!! de unde le-ai luat? painicile alea imi fac gol in stomac, damn!:))

  8. Flo says:

    GATA: am murit si am ajuns in rai Mi-ai adus aminte de brunch-ul facut de Tzutzu, my sys, in Italy. Ea pune pepene galben in loc de para. ‘drooling big time’ Daca as avea asa o prietena as, as .. nu stiu ce as dar as :D

  9. vera says:

    Draga mazilique, nu ca as vrea sa subapreciez ce faci si apoi zici aici (din contra, doar de aia vin in vizita la tina), DAR exista aici DOUA CUVINTE care mi-au mutat mintzile:

    MIERE DE ROZMARIN

    Could you, please, elaborate?

  10. Mazilique says:

    @flo – combinatia proscitto + pepene galben e clasica. insa cum mie nu prea-mi place pepenele galben, am inlocuit. equally good :)

    @vera – pai e quite simple. mierea este clasificata si in functie de floarea din care a fost facuta. in acest caz, mierea e din flori de rozmarin, iar eu am cumparat-o din Portugalia.
    am auzit insa ca in Romania s-ar face miere din flori de coriandru – exista o platatie relativ mica in Dobrogea, pentru care apicultorii fac licitatie. dar productia e mica si nu prea ajunge mierea asta in magazine. din pacate :(

  11. vera says:

    Ok. Mi-ai vestejit entuziasmul in fasha. Eu am sperat ca ai tu o sursa in Romanica, dar daca e Portugalia, nu se pune. Asa imi iau miere de castan si de lavanda de la Paris si ma multzumeste TOTAL.
    Merci mult de raspuns. De obicei doar citesc, dar cind oi avea ceva de zis, zic, sa stii. Imi place mult blogul tau – si vizual, dar mai ales ca flavour.

  12. lupul cel rau says:

    cam bagi la ghiozdan duduie nu te joci :))

    se pare ca miscarea nu-ti prea place, decat aia din incheietura mainii (ma refer la mestecat in ciorbe si invartind tigaia)

  13. AMAZING!!!! :seriously drooling:

  14. ChefChilly says:

    Please, please, please zi-mi si mie where do you get your lovely props from? Farfuria pe care sta tarta cu zmeura e minunata!..

  15. Mazilique says:

    chefchilly – hehehe, sunt dintr-o mie de locuri. cea cu tarta e de la zara home :)

  16. Eca. says:

    Reteta la croissante cu unt nu ai ? Mie imi plac mult mult croissantele cu unt din benzinarii si mai e o cafenea in constanta, marrone roso unde sunt ff bune .. Dar eu vreau reteta sa le fac eu cand am chef :D

Comenteaza
Follow on Instagram