Lejer, de vara
2 Cel mai bun sandwich din lume: prosciutto, parmezan taiat fasii, rucola, pomodori secchi, ciabatta unsa cu niste ulei de masline (plus niste rosii uscate la soare
3 Ia niste fileuri de cod, presara peste ele niste patrunjel,usturoi, sare si piper, ruleaza-le si da-le printr-un amestec de faina cu ou si pesmet si prajaste-le 3 minute in ulei de masline. Mananca-le cu niste suc de lamaie.
4 Prajeste niste samburi de pin in ulei de masline apoi amesteca cu paste, parmezan si piper negru. Patrunjelul nu strica niciodata.
5 Taie niste prosciutto sau pancetta (hai bacon daca nu gasesti altceva) si prajeste in foarte putin ulei pana devine crispy. Adauga niste smochine nu prea coapte taiate in sferturi si amesteca cu o salata de verzituri si vinaigrette.
6 Rumeneste intr-o tigaie niste fileuri de somon, cam 2 minute pe fiecare parte. Scoate-le din tigaie, in care adaugi un pic de apa, sake, un pic de zahar si sos de soia. Cand amestecul devine mai dens, pune somonul din nou si tine-l inca cateva minute.
7 Intr-un blender sau robot de bucatarie indeasa 4 felii de paine mai veche + rosii + castravete + ardei gras + usturoi + ulei de masline + un pic de otet de vin + sare + ceapa = Gazpacho. Se mananca rece, de la frigider.
8 Sardine de la conserva in ulei de masline peste paine prajita cu tabasco si mustar.
9 Prajeste niste creveti jumbo cu usturoi si ulei de masline, la foc mic, vreo cinci minute, pentru a se pastra sucurile. Scurge tigaia peste o salata verde cu rucola si lamaie.
10 Fa o omleta simpla, din trei oua. Prajeste niste cuburi de bacon pana sunt crispy. Taie omleta in fasii si pune-o cu baconul peste o salata verde. Dressing de ulei de masline si otet balsamic.
11 In mult ulei de masline arunca usturoi taiat marunt si ansoa. Cu sosul obtinut in cateva minute aromeaza un bol cu paste.
“3 Ia niste fileuri de cod, presara peste ele niste patrunjel,usturoi, sare si piper, ruleaza-le si da-le printr-un amestec de faina cu ou si pesmet si prajaste-le 3 minute in ulei de masline. Mananca-le cu niste suc de lamaie.” – Pe cine reintroduc??:)
huh?
cred ca de fapt nelamurirea e la 6, ba-i cod ba somon.
peste sa fie! :P
very nice all mazi!tnx a bunch:)
Daca tot e mancare de vara si a fost Roma, merita incercat Osteria Gioia by Patrizia pe bd Ion Mihalache – deschis de cateva zile, design genial si paste delicioase – m-am delectat cu tagliatelle cu creveti si dovlecei mniammm
Cica super inghetata de casa.
@ruxandra – 10x for the tip, se va verifica :d
Toate bune si frumoase…dk ai bani! apreciez mazi da mai baga si niste mancarica cu ce gasim prin frigider, nu toti avem salariul tau! Suzy
“2 Cel mai bun sandwich din lume: prosciutto, parmezan taiat fasii, rucola, pomodori secchi, ciabatta unsa cu niste ulei de masline (plus niste rosii uscate la soare”
deci pun si pomodori secchi si in plus si niste rosii uscate la soare? nu mai comentez restul.
aphextwinz
Ai preparat ceva din cele de mai sus, dar mai ales gustat???
@aphextwinz : nu te lua de mazi ca e chef si ea stie mai bine :))
poate vroia sa zica : pune-ti rosii uscate din plin!
suzy
bine , draga .
@suzy – pai si frigiderul meu e gol momentan, dar revin dupa ce iau salariul :))
@aphextwinz – evident am gresit si am scris de doua ori. si te rog, comenteza si restul.
@llaavviinniiaa – ofc
@suzy – not a chef yet, but getting there :)