Retete pentru o vara italiana

28 Jun 2010, Cristina Mazilu

Adica Recipies for an Italian Summer – new entry pe raftul meu de carti de cooking viaCarturesti. Dupa o rasforire atenta plus o citire care a durat 270 de kilometri – cat de la Bucuresti si pana la gradina fermecata a lu’ doamna-mama-lu-Mazi – cartea asta a devenit favorita mea, cel putin pentru de vara asta. Cine credea ca retetele au devenit noua literatura? :))
Are 7 capitole, iar primul e cel de Picnic – fix pe planurile mele de vara asta (continua apoi cu Salate, Gratare, Pranzuri si Cine usoare, Summer Entertaining, Deserturi, Inghetata si Bauturi. Cum sa n-o iubesti!!?)
Asa ca pana la sfarsitul drumului aveam deja o lista ireala de meniuri sa ma tina pana-n octombrie cu toate minunatiile care pot iesi din rosii, dovlecei, vinete, ierburi, mazare, fructe proaspete & so on. Plus o gramada de retete de paste supersimple si rapide.
Pentru cunoscatori si soareci de biblioteca culinara, asa…ca mine, e bine de stiut ca volumul e semnat de aceeasi echipa care a fost si-n spatele cartii The Silver Spoon, un fel de biblie pentru ce inseamna bucatarie italiana. Alte carti fff tari de la editura Phaidon mai sunt Pork & Sons, Breakfast, Lunch, Tea, The Book of Tapas si A Day at elBulli.
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (9)
  1. Florin says:

    la Carturesti pe site figureaza ca disponibila doar la comanda, cu livrare intre 15 si 60 (!!!) de zile, si la un pret de 157 de lei (ce-i drept, redus promotional la 133 de lei).

    daca o comanzi insa de pe Amazon.com, te costa 120 de lei cu tot cu transport iar livrarea se face in 4-5 zile, acelasi lucru fiind valabil si de pe Amazon.co.uk, unde costa 128 de lei cu tot cu livrare si TVA

  2. Rox says:

    Mazi, eu m-am apucat de carti care imbina “literatura” cu mancarea, de genul aventuri culinare pe diverse meleaguri. Iti recomand cateva foarte faine: Lunch in Paris, A Love Story with Recipes (Elizabeth Bard), French Women for all Seasons: A Year of Secrets, Recipes and Pleasure (Mireille Guliliano), Trail of Crumbs (Kim Sunee), Sharper your Knife, The Less You Cry: Love, Laughter and Tears at the World’s Most Famous Cooking School (Kathleen Flinn). Astea sunt doar cateva din ele. Eu una le citesc cu mare placere.

  3. denise says:

    wow, catamai lista de carti mi am facut, nici nu mi am imaginat ca exista atata literatura in domeniu :)

  4. Mazilique says:

    @florin – e in stoc, iar diferenta de la 128 la 133 nu merita asteptarea amazonului, in acest caz :p
    @rox – s-au notat, o sa le caut. mercic
    @denise – true :))

  5. Monica says:

    @Roz: Mireille Guliliano este printre preferatele mele :)

  6. Bianca says:

    Iti dai seama ca am comandat-o acuuuum? Suna mult prea bine (de pe Amazon, ca aici la noi la tara nu e Carturesti :)))

  7. Bianca says:

    OK, achizitionat volumul, dar parca nu stiu, mi-e greu si nu stiu de unde sa incep. Sunt multe retete care-mi fac cu ochiul dar…tu ai gatit ceva din ea? Inspire me!

  8. Bianca says:

    …oh…surprising… :))

Comenteaza
Follow on Instagram