Retete pentru o vara italiana
28 Jun 2010, Cristina Mazilu
Adica Recipies for an Italian Summer – new entry pe raftul meu de carti de cooking viaCarturesti. Dupa o rasforire atenta plus o citire care a durat 270 de kilometri – cat de la Bucuresti si pana la gradina fermecata a lu’ doamna-mama-lu-Mazi – cartea asta a devenit favorita mea, cel putin pentru de vara asta. Cine credea ca retetele au devenit noua literatura? :))
Are 7 capitole, iar primul e cel de Picnic – fix pe planurile mele de vara asta (continua apoi cu Salate, Gratare, Pranzuri si Cine usoare, Summer Entertaining, Deserturi, Inghetata si Bauturi. Cum sa n-o iubesti!!?)
Asa ca pana la sfarsitul drumului aveam deja o lista ireala de meniuri sa ma tina pana-n octombrie cu toate minunatiile care pot iesi din rosii, dovlecei, vinete, ierburi, mazare, fructe proaspete & so on. Plus o gramada de retete de paste supersimple si rapide.
Pentru cunoscatori si soareci de biblioteca culinara, asa…ca mine, e bine de stiut ca volumul e semnat de aceeasi echipa care a fost si-n spatele cartii The Silver Spoon, un fel de biblie pentru ce inseamna bucatarie italiana. Alte carti fff tari de la editura Phaidon mai sunt Pork & Sons, Breakfast, Lunch, Tea, The Book of Tapas si A Day at elBulli.
la Carturesti pe site figureaza ca disponibila doar la comanda, cu livrare intre 15 si 60 (!!!) de zile, si la un pret de 157 de lei (ce-i drept, redus promotional la 133 de lei).
daca o comanzi insa de pe Amazon.com, te costa 120 de lei cu tot cu transport iar livrarea se face in 4-5 zile, acelasi lucru fiind valabil si de pe Amazon.co.uk, unde costa 128 de lei cu tot cu livrare si TVA
Mazi, eu m-am apucat de carti care imbina “literatura” cu mancarea, de genul aventuri culinare pe diverse meleaguri. Iti recomand cateva foarte faine: Lunch in Paris, A Love Story with Recipes (Elizabeth Bard), French Women for all Seasons: A Year of Secrets, Recipes and Pleasure (Mireille Guliliano), Trail of Crumbs (Kim Sunee), Sharper your Knife, The Less You Cry: Love, Laughter and Tears at the World’s Most Famous Cooking School (Kathleen Flinn). Astea sunt doar cateva din ele. Eu una le citesc cu mare placere.
wow, catamai lista de carti mi am facut, nici nu mi am imaginat ca exista atata literatura in domeniu :)
@florin – e in stoc, iar diferenta de la 128 la 133 nu merita asteptarea amazonului, in acest caz :p
@rox – s-au notat, o sa le caut. mercic
@denise – true :))
@Roz: Mireille Guliliano este printre preferatele mele :)
Iti dai seama ca am comandat-o acuuuum? Suna mult prea bine (de pe Amazon, ca aici la noi la tara nu e Carturesti :)))
OK, achizitionat volumul, dar parca nu stiu, mi-e greu si nu stiu de unde sa incep. Sunt multe retete care-mi fac cu ochiul dar…tu ai gatit ceva din ea? Inspire me!
pasteee :D
…oh…surprising… :))