Oficial bucatar si o invitatie la masa
26 Oct 2010, Cristina Mazilu
E oficial, azi am sustinut proba practica la scoala de bucatari. Se pare ca ma asteapta si o diploma noua si frumoasa, pentru ca la sfarsit am primit si felicitari din partea comisiei. Ce am gatit si cum a fost (inclusiv ce tampenii si greseli am executat cand nu ma vedea nimeni :p) – povestim mai tarziu.
Pana atunci vroiam sa va spun scurt ca duminica o sa gatesc prima mea masa de bucatar cu acte-n regula. O sa fie la Escargot, de la ora 16.00. Meniul e:
Pate cu stafide, vin si ierburi aromatice
Ravioli cu melci*
Boeuf bourguignon (vita fiarta in vin rosu cu legume) si cartofi cu unt
Tarte au citron
Fiecare fel de mancare e acompaniat de un pahar de vin de la Corcova si Budureasca, iar toata distractia costa 100 de lei/persoana. Dati un semn la 0746.795.029 sau 021.201.71.33 pentru rezervari si ne vedem pe acolo. Eu o sa fiu aia care apare dupa desert, cu un pahar de rosé in mana. Cheers :)
*Ravioli cu melci e un fel de mancare pe care-l va prepara Florin Dumitrescu, chef-ul de la Escargot :)
congrats!:)
budureasca sucks. la ashe bunatatzuri ar merg un davino, stirbey sau basilescu. punct. adica acum cateva zile vorbeam de pahare riedel si acum bem budureasca? hmmmmm
felicitari mazi si succes duminica ^_^
miculnor
@alison – mercic
@anonim – pai dimploma de somelier nu mi-am luat inca, asa ca n-am ales eu vinurile :)
well, ma gandeam ca diploma asta merita sarbatorita cu ceva mai calumea :p diploma de somellier (una adevarata) is a bitch to get, dar degustari repetate iti pot aduce statusul de somellier amateur. anyway, dupa parerea mea exista 3 producatori premium de vin in ro, restul sunt incercari timide sau sampoane
felicitari! Si nu lua in seama anonimii care te critica, asa face vulpea cand nu ajunge la struguri,zice ca sunt acri!
Faci bine si frumos ce faci, si asa sa faci si in continuare!
felicitari ! ma intereseaza si pe mine o scoala buna de bucatari. sunt prea indiscret daca te intreb la serviciile careia ai apelat ?
@anonim – ai dreptate, dar sunt convinsa ca gasim ceva bun la escargot sa sarbatorim ;) cat despre diplome – asta de bucatar mai merge cum mai merge, dar aia de somelier nici n-as indrazni in romania. am zero incredere in trainingul de aici in ceea ce priveste vinurile & co.
@ana – multumesc
@kozo – da-mi un mail si-ti povestesc
bravo, Mazi!
@anonim: vino tu cu o lada de Pomerol Chateau Petrus, din’92, an bun, cred ca stie orice snob, ce Davino, Sirbey si alte sticle de-astea de doi lei!!!
culmea e ca au fost incercari de a face o scoala de somelerie si la noi si din toate hotelurile si restaurantele de pe litoral nu s-au strans cei 10 cursanti necesari…in alte tari nu poti sa obtii clasificarea restaurantului peste un anumit nivel daca nu ai somelier.
@mada, fyi ’89 e cel mai bun an petrus ever
@mazi, am uitat sa-ti urez succes ca si bucatar diplomat :p
Mmmmm, vreau si eu sa viiin :( Vai ce ma ofticati ca va distrati atata fara mine…
Felicitari!!!
Pescarilor li se zice “fir intins”, fotografilor – “lumina buna”, oare bucatarilor cum li se zice?!! Cutit ascutit? Tigaie nearsa?! Aaaanyway, oricum s-ar zice, asta-ti urez ;)
cu o mana sa ne scrii si cu cealalta sa ne gatesti;
felicitari !
ne incanti in felul tau original
Felicitari si bafta in continuare!
Chef Mazilique, evident! Felicitari!
mazi daca nu as fi asa departe de bucuresti jur ca as venii si eu la eveniment!!!
Mai ales ca iti urmaresc blogul cu mare drag…cam de la inceput!!!
!.felicitari!
2. melcii cu paste e cah! singura combinatie ce merita luata in considerare sunt melcii in cochilie si crema de unt.
@all – va multumesc mult tare! pfff, cat good vibe in comentariile astea :x
@vanilla – poate cu alta ocazie :)
@clujanu – pai au si sos de unt :p iar eu nu cred ca sunt cah :-/
bravo, mazi!!! yeey!!! :)
felicitări! no, vezi, la masa ta de la escargot aș veni cu 100 la oră. cred că mă mut în bucurești, că nu se mai poate! :))
@catalina – yey indeed, multumesc!
@hadean – uf. greu intre cluj si bucuresti. si sa alergi, da’ si sa alegi. eu te astept daca te hotarasti ;)
In ceea ce priveste vinurile as fi optat, dintre producatorii nationali,pentru altceva: Davino, Corcova, Vinarte, Segarcea. Pentru ajutor pe partea de wine&food pairing puteti discuta cu cei de la Federatia Somelierilor din Romania sau Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR). Sau
Update: vinurile vor fi Corcova, Budureasca e doar pentru desert :)
Felicitari si la mai mare ! Tarte au citron e preferata mea. Gasesc reteta la tine ?
Joaninha – este. http://chez.mazilique.ro/2010/04/tarta-cu-lamaie.html
mazi, la tarta de lamaie ai pus cumva dublu lemon curd?:)
@zana zorilor – pai depinde cat de mare fac tarta..
Esti o draguta foarte inspirata, de la care-mi place sa invat! Mult succes si zile frumoase Ș)
Felicitari! Spor la treaba! O sa ai nevoie de spor pt atatea mancaruri cate vei face de acum. Am si eu o intrebare off topic, stii cumva de unde pot cumpara zahar muscovado? Cred ca la tine am vazut o reteta cu acest tip de zahar.
Multe felicitari, Mazi, esti absolventaaaaa! :) Cred ca e o senzatie foarte placuta sa ai de acum patalamaua la mana pentru ceea ce faci cu multa pasiune :D
@ana b – multumesc. zahar muscovado am cumparat odata de la Mega Image. nush daca mai au…
@misaki – multumesc! it’s a good feeling, indeed :)
Felicitari si mult spor la gatit. In ceea ce priveste vinurile de Corcova, sunt niste vinuri f bune, merita deosebita atentie Cabernet Sauvignon & Merlot baricat, Chardonnay si Merlot Rose-ul.