Scones cu stafide

16 Oct 2010, Cristina Mazilu

Cine se trezeste sambata de dimineata, face scones :) In 5 minute faci aluatul, 15 minute stau la cuptor, super schema.

Cum toata saptamana n-am avut timp sa ma gandesc ce o sa mai gatesc maine la Bacania Veche, azi dimineata (foarte dimineata pentru ca m-am trezit la 6 ffs), m-am sucit si m-am invartit pana am pus-o de niste scones – un fel de turtite pe care britanicii le mananca cu ceai, eventual cu unt si dulceata on top. (Btw, am citit ca piata de scones din UK valora 67 milioane de lire sterline in 2005, deci tre’ sa fie ceva de capul lor). Ofc, se pot face si scones sarate – cu branza, ceapa, bacon, deci de porc :D
Eu am inceput cu ceva lejer. Scones cu stafide. Am amestecat 275g de faina cu 3 lingurite de praf de copt (cam un plic) si o jumatate de lingurita de sare. Am luat unt de la frigider – 65 de grame – si l-am taiat in cubulete, apoi l-am mixat cu faina (puteti face asta si la robot). Peste toate astea am aruncat si 50g de stafide. In alt bol am batut un ou cu 40g de zahar, apoi am adaugat 150ml de smantana dulce (30%). Am incorporat in faina si gata a fost aluatul.Photobucket
Pe care l-am intins pe o suprafata pudrata cu faina. Foaia rezultata tre’ sa fie groasa cam de 3 cm. Photobucket
Dupa care am taiat forme rotunde cam de 5cm diametru (puteti folosi un pahar), le-am pus in tava pe o foaie de copt si au intrat 15 minute la cuptorul incins la 220 de grade, ca apoi sa iasa umflate, pufoase si rumene.Photobucket
Unii mai putin insomniaci au avut parte de breakfast in bed, cu scones calde, unt si dulceata de zmeura.Photobucket
Cu ceilalti ma vad maine la Bacanie, ca o sa fac si acolo o tura-doua ;)
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (27)
  1. Anonymous says:

    fassss. din ce in ce mai slab :(

  2. Anonymous says:

    esti grozava :)

  3. Mazilique says:

    hihi, and you people are funny :p

  4. Misaki says:

    Have fun la Bacanie! :) I love stafide, arata foarte bine scones-urile tale, poate “insel” clatitele de sambata dimineata cu niste scones – mai tinere :))

  5. Mazilique says:

    @misaki – thank you! si tie pofta buna :*

  6. Ile says:

    Arata grozav :D
    Vreau sa stiu si eu cam cati ies din cantitatile astea…

  7. cookie says:

    vai, au fost asa de bune:D:D:D thx mazette!

  8. Anonymous says:

    da’ sa stii ca suntem anonini diferiti :))), din punctu’ meu de vedere primul anonim e doar invidios sau invidioasa si habar n-are ce vorbeste :)))
    asa !! :))
    ( stii, e asa bine sa fii anoinim :)) )

  9. vincent says:

    Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe “Adauga blog-ul tau”.

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

  10. Anonymous says:

    Scones de astazi – divine!

  11. Irina says:

    Si eu fac scones duminica dimineata… o reteta mai veche, de Nigella. Arata bine!

  12. carmen says:

    Buna, dar painita cu banane si nuci cand o postezi? Foarte buna a fost la Bacanie, sa mai faci zile dintr-astea ca venim cu mare drag.

  13. deea says:

    Piata de savoury pies e peste £200m

    …pe cand steak & ale pie? Steak & kidney? Chicken & mushroom? :))

  14. Mazilique says:

    @deea – in acest caz, comming soon :p

  15. zana zorilor says:

    hello, mazi

    mi-a facut pofta ideea de scones cu ceva sarat.
    cum ar fi oare?gasesc undeva idee pt ingrediente si cantitati?
    mersi

  16. Mazilique says:

    @zana zorilor – scoate zaharul si adauga branza cheddar, de exemplu :)

  17. Carmen says:

    Mmmm,ce pofta mi-ai facut…:))

  18. Anonymous says:

    ok mazi
    o sa fiu indiscreta si o sa te intreb :S ce cuptor ai
    cat de curand o sa ma mut si o sa-mi cumpar primul meu cuptor yuhuuu ^_^
    cum adesea ‘reproduc’ retete de ale tale… hihihi ^_^ ma gandeam ca acest aspect m-ar putea ajuta sa ma orientez , banuiesc ca si tu te-ai documentat un pic inainte sa-l cumperi pe al tau
    ok , sper ca nu te-am plicti
    mersi fain pt raspuns
    miculnor^_^

  19. Mazilique says:

    @miculnor – o sa razi, dar sa stii ca atunci cand m-am apucat eu de gatit am folosit cuptorul pe care-l aveam de cand m-am mutat la bucuresti. o chestie care mai are putin si se prabuseste :)) deci nu am ce sa-ti recomand pe filiera asta. cu toate astea, am vazut ca Electrolux a lansat un cuptor foarte smecher, care cred ca mi-ar placea – http://www.electrolux.ro/node38.aspx?productId=34671

  20. Anonymous says:

    nu inteleg un lucru, de ce e necesara smantana aia dulce de 30% grasime? eu am cautat retete de scones si erau cu lapte normal sau cu iaurt gras cel mult…

    eu le-am facut dupa reteta ta, dar avea un gust ciudat de smantana nu stiu cum sa explic, alta data nu mai pun, folosesc lapte si gata…

  21. Mazilique says:

    @anonim – nu e litera de lege, eu asa le-am facut :) o sa mai incerc si alte variante, sunt sigura ca sunt si retete mai reusite

  22. Lyna says:

    vai ce-mi plac!… chiar acum am devorat doua, cumparate ce-i drept ca na sunt la mama lor aici in tara cu ploaie si vant :D… dar cand ma intorc acasa sigur incerc reteta :P

  23. […] și azi. Mai ales când am făcut biscuiți cu Zoe, scones cu nucă, mai precis, după rețetă Mazilicăi, și la final după ce am mixat untul cu făina, am băgat cumva degetul arătător direct în […]

Raspunde la Lyna
Follow on Instagram