Macarons
27 Jan 2011, Cristina Mazilu
Erau nemesisul meu. Mai incercasem doar o singura data sa fac, acum un an si ceva, intr-o noapte de decembrie, cand dupa some intensive baking ramasesem cu ceva extra albusuri. Si am vrut sa fac niste macaron roz cu zmeura si am sfarsit intr-o baltoaca de mozoleala. Maxima dezamagire, pentru ca era prima data cand nu-mi iesea o reteta (dar ati vazut ce bine am ascuns informatia asta pana acum? :))
Anyways, marti seara mi-am facut din nou curaj si – surpriza chiar si pentru mine – au iesit! Am folosit reteta unei prietene cu care de vreo doi an planuiesc o zi de bakeing frenzy, back to back. N-am reusit sa ne sincronizam yet, dar noroc ca si-a deschis un blog foarte yummy, asa ca pot sa-i “fur” retetele oricand :) Va sugerez sa faceti la fel: Anca’s Cookie Jar :)
ceau, mazi. si pt mine au fost o piatra de incercare. am facut dupa reteta de la invat sa gatesc – http://invatsagatesc.blogspot.com/search?q=macarons – si au fost un succes din prima. te pup si te citesc cu drag!
teo.
Buna!
Te citesc de putin timp si, desi gatesc de ceva vreme, recunosc ca de cand cu blog-ul tau m-am reinventat.Felicitari!Sunt curioasa doar unde ai facut cursurile de gastronomie si daca ai fost multumita.
@teodora – multumesc tare :x
@anonim – o sa postez saptamana viitoare articolul pe care l-am scris in good food de februarie si o sa povestesc mai multe cu ocazia asta :)
Bravo, mazi, bravo.
Si pentru mine les macarons reprezinta nemesisul total, mai ales ca, la mine in familie, se fac bezele de nuca, cu crema de ciocolata si lumea aia vrea. Dar nu prea am intentzia sa infrunt.
Draga Mazi, si pentru mine macarons sunt o mare provocare. Eu inca nu indraznesc sa ma apuc, dar astept mai multe retete reusite de macarons de la tine si poate atunci o sa iau si eu o piatra in gura si trec la treaba. Pana atunci, toatele cele bune!
PS: I love Good Food si imi place ca s-a schimbat in bine decand you’re the B Boss.
Eu nu indraznesc sa abordez astfel de teme culinare :)
Hmmm….e obositoare exprimarea jumatate romana, jumatate engleza. Hai sa ne hotaram! :) E un automatism pe val, dar totusi…
…totusi da un click mai departe pe alt site si depaseste momentul
pe cuvant ca nu tre’ sa citesti romgleza mea viciata :)
hm… poate imi fac curaj sa incerc si eu cuptorul meu arzator cu gaz pe macaronsurile cele sensibile…
ps. mi-a fost greu si mie la ‘nceput sa ma obisnuiesc cu ‘romgleza ta viciata’, dar mai nou m’am molipsit, cel putin in vorbire :P
Bine ca faci prajituri nobile, ca de scris/vorbit si comportat, esti superficiala si agresiva.Pacat.
Si eu am facut macarons dupa reteta Irinei (http://invatsagatesc.blogspot.com) si mi-au iesit foarte bine.
Mazi, iti citesc blogul de mult. Felicitari!
Alina