Saratele

14 Jan 2011, Cristina Mazilu
E cel mai simplu snack pe care poti sa zici ca l-ai facut tu, chiar daca nu e chiar asa. Adica iei aluat foietaj din ala congelat, astepti sa se dezghete, intinzi o foaie pe blat, o ungi cu un ou batut, o tai in betisoare, ii presari seminte (mac, chimen, susan fiind cele mai comune si mai la indemana chestii), transferi pe o tava si dai la cuptor vreo 20 de minute, cat sa se rumeneasca.

Photobucket
Acestea fiind zise, mananci saratele cu spritz sau bere (tocmai am primit de la un coleg – merci! -o sticla de bere de casa stout; chiar eram curioasa sa vad cum e, ca acusi tre’ sa ma ocup de urmatoarea productie ;)
Photobucket

Tags
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (6)
  1. Anonymous says:

    cred ca ai stricat bunatate de bere cu aceste saratele din foetaj congelat ( facut cu margarina…) no mo’ comm’!

  2. Mazilique says:

    e si asta un compromis pe care uneori mi-l asum, pentru ca foietajul nu e fix chestia la care vreau sa ma bag :)

  3. crisdunne says:

    …si totusi e atat de simplu! se face un aluat banal la care adaugi unt (de preferat min.80% grasime, daca gasesti si mai gras in Romania, go for it!) si niscaiva branza nu foarte zemoasa, nici foarte sarata…Nu iese “foitze-foitze” cum zice doamna mea mama, dar pare healthier..oricum, in ton cu berea ta de casa…
    Vezi cum se intampla? Obisnuiesti lumea cu lucruri facute from scratch si, cum schimbi putin schema de productie, cum iti sare publicul in cap…:))) Hai, fii generoasa si nu te supara pe noi…Cum ne-ai crescut, asa ne ai!:))))

  4. Mazilique says:

    @cristdunne – dar daca o sa ma apuc de aluat foietaj o sa vreau sa iasa ca-n franta, unde au un unt special pentru asta. eu n-o sa-l gasesc, n-o sa-mi iasa cum vreau si o sa sa plang izbind sucitorul de pereti :))

  5. Anonymous says:

    mi se strange stomacul cand ma gandesc la aluatul ala congelat, pus la cuptor si apoi mancat asa simplu. eu il mai folosesc la placinta cu branza ( de lene sa fac eu … recunosc ) dar macar iese ceva cu gust de branza. Dar sa mananc aluat din asta simplu… never!! In alta ordine de idei … ai un blog de milioane. Mada

  6. domnu' tata lu' mazi says:

    stai ,s-o luam usor , aici ai intrat pe teritoriul meu , chiar daca nu am acte pe el
    cand e vorba de rontait intr-ajutorul spritzului sa alunece , de parca mi-a stat vreodata-n gat, sa-si spuna parerea si ‘specialistul’ : da, adica nu sunt de acord cu calitatea medie la acest capitol , punct
    cred ca sunt unele persoane care cunosc o cofetarie in centru din vatra dornei , produce cei mai buni covrigei din cati am consumat si sunt un modest coneseur,cu siguranta au unt in compozitie si ce stiu eu ce-or mai fi pus acolo , ca se impune sa te opresti la prima toneta de bere , daca-i incerci in drum
    sunt de acord cu criticile , foloseste-ne pe noi obiectivii si minunatii in a ne da cu parerea si trage-ne-o , arata-ti muschii , punand erata peste saratele din foietaj
    in fond esti copilul meu

Comenteaza
Follow on Instagram