Madlene siropoase
10 Feb 2011, Cristina Mazilu
Sunt siropoase, chit ca n-au sirop. Cred ca e evident din ce cauza :)) Dar sa va ofer contextul (adica scuza :)). Ieri seara eram in thereesome-ul meu preferat: eu, Iv si Andra (my bff).
Andra: ‘Bah, voi stiti ca luni e Valentine’s Day?’Mazi: ‘Asa, si?’Andra: ‘Pai…nah..’Mazi: ‘Huh?’Andra: ‘Voi faceti ceva?’Mazi si Iv (in cor): *blink*blink*Iv: ‘Anu’ trecut am facut ceva? Eram impreuna?’Mazi (batand din picior si punand mana pe-o tigaie de fonta): ‘DA! Pai nu-ti mai aduci aminte ce-am facut anul trecut?’Iv: ‘Err… nimic?’Mazi: ‘Exactly my point!’QED etc.
Deci bottom line e ca nu sarbatoresc roz si inimos, dar discutia asta avea loc fix in timp ce eu pregateam niste madlene, my first ever. Si avand in vedere ca eu oricum nu aveam tava speciala pentru ele, distractia a luat o turnura neasteptata cand eu am scos naiba stie de unde o tava cu 6 gauri in forma de inimioara, plus o sticluta cu colorant rosu.
Acestea fiind zise… s-a ajuns in halul asta :)) Sa nu zica lumea ca n-am luat-o si eu razna.
Am topit 75g de unt. Am luat doua oua si un galbenus si le-am batut cu o lingurita de extract de vanilie si 75g de zahar. Peste toata asta am presarat 65g de faina amestecata cu jumatate de lingurita de praf de copt si o alta de sare, apoi am amestecat totul cu o spatula flexibila (da, tot aia cu inimioare, recunosc). Am turnat si untul proaspat topit, am omogenizat si am pus compozitia (acoperita cu o folie alimentara) la rece, vreo doua ore (merge si pana la 12 ore). Dar asta nu inainte de a picura cativa stropi magici de colorant rosu.
Am luat tava cu pricina, am uns-o cu unt prin locurile esentiale si am turnat zeama roz.
Am trantit tava in cuptorul incins la maxim, unde am lasat-o 2 minute – apoi am dat focul la minim si am mai asteptat alte 8. Deci zece minute-n total.
Pufosenia de deasupra iese ea asa, la cuptor? Ca apare prea frumos, daca nu-i aplicata, inseamna ca-i decantata, or smth, nu?
asa au iesit ele.. pink & fluffy for f***’s sake :))
mai Mazi, isi doreste si moi niste tavi de-astea cu forme… de unde le achizitionez mai ieftin asa?
ignoranta cum sunt, trebuie sa intreb: madlenele nu sunt niste muffins si ele?
@zuzu – in extenso..da, sunt :)
@rozana – pai nush ce sa-ti zic, ca asta nu e luata de prin zona. dar daca vad, dau un semn :)
apropo de asta, mi-am amintit ca am citit ceva haios despre
“Dear Muffins,
It’s not that you’re not one of us. It’s just that you’re the ugly ones.
Sincerely, Cupcakes.”
si
“Dear Cupcake,
Please stop with the identity crisis already. We’re all the same on the inside.
Sincerely, Muffin.”
eu tin cu muffinsi, a se nota!
astea-s din categoria too pretty to eat:))
spune drept, asa s-a intamplat si cu cookie-urile de la ziua ta? :))
Ce frumoase sunt! Trebuie sa fie si foarte gustoase
vai cat de apetisante par! pff,tre sa incerc!:))
deci care-i dif dintre cupcake, muffin si madlena?Me must knoe!:)
does bff stand for best fuck friend sau female sau both ?:pp
@red – ahahahaha, mie nu mi-a trecut prin cap interpretarea asta. bff=best friend forever. silly joke, i know :)
cat despre diferente – muffinu’ e un blat, cupcakeu’ are si glazura deasupra, iar madlenele le manca proust cu ceai :))
Super tare! :D
Chiar ieri am cumparat o tava pentru madlene (era la reducere la Carrefour :D) si ar fi trebuit sa caut o reteta.. dar am dat din intamplare peste postarea ta..
O s-o folosesc azi, dupa ce fac ptajitura lipicioasa cu curmale..
Merci Mazi!
@oana – ce tareee! ma duc sa-mi iau si eu. la care carrefour ai fost?
Eu sunt din Iasi, deci nu cred ca are relevanta la care am fost..
Poate gasesti totusi, cam au aceeasi marfa peste tot..
O intrebare “suspecta”: in toata compozitia … doar 65 g faina? Sau mi-a scapat mie ceva?
doar 65, da :-) a fost o chestie mai fluffy :p
Ce colorant ai folosit? Ca mie nu mi-a colorat nimica… tot pandesc magazinul de mirodenii, doar-doar or aduce pudra de sfecla