Pancakes cu capsuni si mure

14 Feb 2011, Cristina Mazilu
Clatitele astea pufoase te fac sa te simti rasfatat inca de dimineata.

Am facut aluatul deja consacrat (200g de faina se amesteca cu 1 lingurita de praf de copt si 1 varf de sare. 1 ou se bate cu 300ml de lapte, iar apoi se incorporeaza in faina, amestecand cu mixerul pana se formeaza un aluat gros si omogen. Se topeste si 1 lingura de unt si se adauga in compozitie).

Apoi, cat am stat sa le prajesc, pe un alt ochi al aragazului am pus o craticioara cu o mana de mure si alta de capsuni (de la congelator), 2-3 linguri de zahar si putina apa (ca lasa si fructele), si am lasat fructele sa bulbuceasca-n legea lor, pana s-au redus intr-un sirop ca de dulceata. Acestea fiind zise, cred ca nu tre’ sa mai explic ce-a urmat.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (14)
  1. Diana T says:

    Le-am facut! Dar nu mi-au iesit ! Unde am gresit? Compozitia parca era o pasta din gips(desi am respectat intocmai indicatiile din reteta), iar primele au iesit ca niste lipii albicioase mai groase. Sigur era doar un singur ou???? Ca abia dupa ce am mai adaugat eu 2 oua, au inceput sa mai semene cu clatitele…

  2. Mazilique says:

    diana – ai pus laptele?! un singur ou e…

  3. Diana T says:

    Am respectat intocmai reteta … dar…clatitele nu au iesit pufoase, erau crude in interior, desi nu le-am facut groase…Poate din cauza ca nu le-am batut cu mixerul??? Le-am facut cu telul…

  4. Mazilique says:

    poate a fost focul dat prea tare si s-au facut pe exterior si au ramas crude in interior… :-/
    uf, nush ce sa zic :( cred ca tre’ sa facem un workshop :))

  5. locke says:

    Yumm, clatite groase si pufoase, the best!

  6. GabrielaG says:

    Heya, dar poti sa ne dai un exemplu de tigaie de ies asa micute? Ca a mea aia de clatite…e intinsa rau…
    10x

  7. Mihaela says:

    Eu nu am incercat sa fac niciodata clatite de genul acesta, cu toate ca mereu am avut curiozitatea asta. O sa incerc diseara, ca am timp liber mai mult sa experimentez. Dar totusi cum ies asa de groase, sunt mult mai groase decat cele normale. Trebuie folosita o tigaie mai mica, sau o forma?

  8. Mazilique says:

    @gabrielaG, mihaela – eu n-am folosit o tigaie speciala, ci una simpla, de teflon. iar clatitele au iesit mici pentru ca nu am umplut tigaia cu compozitie – am pus cam cat un polonic mic de fiecare :) n-o sa se intinda prea mult. ies mai groase pentru ca si compozitia e mai groasa decat la clatitele normale, plus ca are si ceva praf de copt ;)

  9. Anca says:

    yumm, mai k m-as trezi intr-o dimineatza mai devreme pt asa ceva…

  10. Mazilique says:

    …sau astepti pana-n weekend ;)

  11. Anonymous says:

    le-am facut ieri,au iesit perfecte!multumesc.Ionela

  12. Bianca says:

    Delicios, arata magnific, as incerca si eu….

  13. Nico says:

    Si eu am facut reteta, doar ca putin schimbata. In loc de lapte dulce pun lapte batut si ies foarte bine.
    Pentru a nu iesi crude la interior, este recomandat sa le faceti la foc foarte mic.
    Oricum, sunt absolut delicioase!

Comenteaza
Follow on Instagram