“Orez” de broccoli cu ghimbir, arahide și jalapeno
Rețete ca cea de mai jos se întamplă atunci când după o zi de creație, teste, fotografii, pus țara la cale în playground-ul Mazilique Studio, se instalează foamea și nu se poate potoli chiar cu orice. Așa că datorită unui apetit crescut și grație conștiinței care nu le lasă să irosim mâncare s-a creat situația asta:
INGREDIENTE
4 porții, 25 minute
- 1 căpățână broccoli
- 1 lingură de ghimbir ras
- 3 căței de usturoi
- 1 ardei iute (eu am folosit jalapeno)
- 1 ceapă roșie
- 3 linguri de ulei
- 50g arahide sărate
- ½ ardei gras roșu
- sare și piper
PENTRU DRESSING
- 1lingură suc de lime
- 1lingură ulei de măsline
- 1 lingură sos de soia
- ½ din coaja unui lime
Într-un bol amestecă toate ingredientele pentru dressing cu ajutorul unui tel. Lasă deoparte pentru mai târziu.
Spală broccoli, taie-l grosier și lasă-l la scurs sau usucă-l cu ajutorul unui prosop de bucătarie.
Spală ardeiul, curăță de semințe o jumatate de ardei gras și tai-o fâșii.
Curăță și rade fin cca 2cm de ghimbir proaspăt.
Pe un tocător mărunțește arahidele cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit.
Curăță usturoiul și zdrobește-l. Mărunțește un ardei iute, apoi curăță și toacă cubulețe o ceapă roșie.
Pune în vasul unui robot de bucătărie floretele de broccoli tăiate grosier și mărunțește până când rămâi cu firimituri mai mari de broccoli.
Încinge 3 linguri de ulei de floarea soarelui într-o tigaie la foc mediu și începe să călești aromaticele (ceapa, usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute) până se înmoaie.
Imediat ce acestea s-au înmuiat adaugă broccoliul mărunțit și mai călește 4-5 min, apoi adaugă fâșiile de ardei gras și mai lasă la foc mic 2 min. Când broccoli s-a călit, adaugă dressingul, arahidele, sare și piper proaspăt râșnit.
Excelenta reteta, iese foarte bun, multumesc pentru postare :D
Arata demential! Multumesc pentru doza de inspiratie! :)