Pui cu pastarnac, mustar si miere
E usor de facut, ieftin, bun de hranit toata familia sau o gasca de prieteni, merge si a doua zi, luat la birou in caserola :)
Iei niste piept sau pulpe de pui si le rumenesti in putin ulei de masline, cat sa prinda culoare, apoi il pui de-o parte, intr-o oala.
In uleiul care a ramas, calesti 1 ceapa 5 minute, pana ce se inmoaie. O pui in aceeasi oala, unde adaugi si vreo 350g de pastarnac curatat si taiat in betisoare. Presari niste cimbru proaspat sau uscat (merge si asa, ca se rehidrateaza in timp ce-l gatesti – ce sa zic si eu, daca uit sa ud ghivecele de plante aromatice?!)
300ml de supa de legume o amesteci cu 2 linguri generoase de mustar integral (din ala cu boabe) si 2 linguri de miere, apoi o torni peste pui.
Oala o pui pe foc, ii tragi un capac, si-o lasi sa fiarba la foc iute 30 de minute. Ai grija sa amesteci din cand in cand, sa nu se prinda tocana de oala :) Daca ai timp, lasa oala pe foc mic vreo 90 de minute, puiul va fi foarte yumm. Merg si niste verzituri langa, drese cu suc de lamaie. O sa echilibreze indulcita cu pastarnac :)
desi tocana nu e preferata mea, reteta si pozele tale arata delicios!
tocana e un termen general.. de exemplu asta nu seamana deloc cu ce facea bunica mea :p
Foarte faina combinatia cu pastarnac, cred ca ii da o aroma grozava! Nice recipe :)
merge si telina pe langa pastarnac?
rau n-are ce sa fie :)
Sunt fan pastarnac, doar ca e tot mai greu sa gasesc un pastarnac care sa nu aiba si zone fibroase foarte dezagreabile la mestecat. Pentru gustul meu, mierea este in plus, pastarnacul fiind deja dulce. As paria ca reteta este “inventia” ta :)
O reteta f gustoasa, am respectat intocmai ingredientele. Recomand!