Briosa-n ceasca
Fix cum zice-n titlu si cum se vede si-n poza :))
Pentru ca cel putin o data pe saptamana sunt intrebata unde se gasesc tavi pentru briose si de unde se cumpara hartii in acelasi scop, vroiam sa va zic ca mai sunt variante pe lume. De exemplu, luati voi reteta clasica de briose cu ciocolata* (cu sau fara whiskey :)), luati o ceasca de cafea, manjiti-o cu unt, tapetati-o cu faina, turnati in ea compozitia in cauza (ceasca nu tre’ sa fie plina, ca aluatul mai creste) si bagati-o la cuptorul incins la 180C pana ce trece testul scobitorii :) Atat.
*Amesteca intr-un bol 200 g faina, 50 g cacao data prin sita si 1 plic praf copt. In alt bol bate 150 zahar cu 4 oua. adauga 200 grame de unt topit, apoi 150 mililitri lapte. Sau, in cazul meu, 100 lapte si 50 whisky (da, m-am gandit sa inlocuiesc tot lichidul cu trăscău, da’ am zis sa take it one step at a time). Amestecul il torni apoi peste faina, mixezi din nou, si cu o lingura pui in formele de muffins. Daca vrei, poti adauga deasupra bucatele de ciocolata. Sau visine. Sau ce-ti mai place :)
In cuptor la 180 de grade vreo 25 de minute si gata.
Minunat! Foarte interesanta ideea (chiar daca am tava de briose) Problema este alta: de unde fac rost de o ustensila din aceea de lemn (un fel de pistil) cu care storci lamaia? Stiu, se poate stoarce si cu mana si cu robotul, dar nu este acelasi lucru! :)
eu am un storcator din ala de la Ikea, doar ca e din plastic rosu :) face treaba. din alea din lemn cred ca mai gasesti prin hypermarketuri, din cand in cand
Am gasit in Grecia, dar nu pot sa cred, nu mi-am dat seama pentru ce este si nu am cumparat. Am luat in schimb din cel pentru miere. Cand am ajuns acasa m-am lovit cu palma peste frunte… Intrasem pentru altceva. Eram convins ca ai reteta pentru coq au vin. Si nu pot sa cred! Stiu … sunt niste monstrii sacri cu care nu ai vrea sa concurezi? Sau nu ai facut niciodata?
of, am facut acum un an si ceva dar vad ca am uitat sa postez reteta :(
Pai cescutele nu se crapa in cuptor? Am vazut la Ikea niste cescute de-astea dar nu stiu daca rezista….Adica, eu sunt patita cu un vas de yena termorezistent, nefolosit ever, care s-a crapat la prima utilizare la cuptor..
rezista si cestile, si paharele. nu mi s-a intamplat niciodata sa mi se crape sticla/ceramica in cuptor. dar just in case, n-as incerca cu serviciul mostenit de la strabunica (in caz ca as avea unul.. :)))
si ce ar iesi daca as face tot maglavaisul intr-un vas rotund, mai mare si inaltut? ca o briosa uriasa… crezi ca ar iesi?
ar iesi un fel de blat de tort :)
te iubi pt reteta asta, pt ca datorita ei ma iubi multi oameni pe mine!