Salată de primăvară cu untișor

04 Apr 2017, Cristina Mazilu

Una din cele mai misto lucruri care se intampla primavara, pe langa magnolii si ciresi infloriti (as Facebook taught us), terase deschise si galeti de lalele albe, e ceva mult mai pragmatic – ai toate motivele sa dai pungile de salata pe care le iei de la supermarket pe niste legaturi de frunze proaspete pe care le culegi de pe tarabele din piete. Si parca altfel se dezmortesc farfuriile cazute-n hibernare.

Ce-am facut eu mai jos e o umila salata, dar ati prins ideea – e momentul sa profitati de toate micile astea bucurii pe care le aduce primavara.

INGREDIENTE

10 de minute, 2 portii

    • 2 legaturi untisor
    • 1 morcov
    • 1 legatura ridichi
    • 1 legatura patrunjel
    • 1 mana de rosii cherry prunisoare (eu am folosit 8)
    • ½ legatura de coriandru
    • un varf de lingurita chimion
    • sucul de la jumatate de lamaie
    • ulei de masline
    • sare

 

Spala legumele si verdeturile. Taie morocovul si ridichile in rondele subtiri, iar rosiile cherry in jumatati.

Curata frunzele de patrunjel si coriandru de pe tulpina, apoi pune-le intr-un bol incapator (care sa iti permita sa amesteci toate ingredientele la final). Alege si frunzele de untisor si adauga-le in bol.

Pune morcovul si ridichile peste verdeturi, presara chimionul, stoarce jumatate de lamaie, asezona cu sare si ulei de masline. La final, amesteca toate ingredientele.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (4)
  1. Oana says:

    Foarte interesanta reteta, si spre rusinea mea, untisorul m-a bagat in ceata, dupa am facut un search si m-am lamurit!:)

  2. Tina says:

    bunneee buneee salatele de primavara..si niste paste cu sos de leurda..
    Mazi, un pesto cu urzici ai in retetar?

  3. Florina says:

    Ce dor imi este de salatele facute de bunica! Aduna de toate din gradina si incropea o salata de te lingeai pe degete! Iar daca i-ai pus chimion e clar ca e din ardeal!

Comenteaza
Follow on Instagram