Dip de sfeclă coaptă cu alune de pădure

21 Jan 2020, Simona

Să înțelegeți de la bun început – eu sunt o maaare iubitoare de sfeclă. Și de când sunt la Mazilique Studio (se fac doi ani într-o lună-două! whoop whoop! 🎉🥳), tot încerc să o conving și pe Mazi să îi placă (o mănâncă, gătește cu ea, dar nu e cel mai mare fan și mă gândeam că merită convertită).

După multiple încercări în care am vrut să-i demonstrez că sfecla poate fi mișto și altfel decât în combinație cu extrem de mult hrean, am găsit rețeta cu care am convins-o. V-o las mai jos, că poate știți și voi pe cinva care trebuie adus pe calea cea bună și cred că dip-ul de sfeclă cu alune de pădure e soluția!

INGREDIENTE

4 porții, 2 minute timpul de preparare și 1 oră și 30 de minute timpul de coacere al sfeclei

  • 500g sfeclă (de mărime medie) în coajă
  • 120g alune de pădure prăjite
  • 3 căței de usturoi
  • ½ legătură de pătrunjel (plus extra pentru presărat deasupra, dacă vrei)
  • 100ml ulei de măsline
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 lingură sirop de arțar
  • 1 linguriță sare (sau după gust)

Încinge cuptorul la 200°C.

Așază sfeclele într-o tavă de cuptor și coace-le pentru 1 oră și 30 de minute. Desigur, dacă vrei ca totul să meargă mai repede, poți curăța și tăia sfeclele în bucăți mai mici și totul va merge mai repede. But we took our sweet time 😜

Când timpul de coacere s-a scurs, lasă sfeclele să se răcească, apoi curăță-le de coajă.

Taie-le în cuburi și pune-le în cana unui blender împreună cu restul ingredientelor. Mixează bine, până ce obții o compoziție cremoasă.

Transferă totul într-un bol și presară extra alune de pădure tocate deasupra. Desigur, dacă vrei să adaugi și câteva frunze de pătrunjel, nimeni n-o să se supere (cel puțin, sigur nu noi).

Poți servi dip-ul împreună cu niște lipii, pâine prăjită sau bețișoare de legume.

Șervet de in Dusk Pink – disponibil în Mazilique Shop
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (3)
  1. Vanessa says:

    Tocmai am facut dipul si a iesit super delicios! :) Dar nu mi-a iesit asa smooth si cremos ca in poze. Aveti vreun sfat ca sa iasa mai cremos? (ar trebui sa pun apa cand e in blender?)

  2. Vanessa says:

    Hello! Tocmai am facut dipul, este super delicios :) Dar nu mi-a iesit prea smooth… Ce as putea sa fac ca sa iasa mai cremos? (poate sa pun niste apa in blender?)

    • Cristina Mazilu says:

      hello! sunt trei variante:
      1/ nu ai copt sfecla suficient
      2/ nu ai pus suficient ulei
      3/ (cel mai probabil) nu ai blend-uit suficient de mult sau blenderul folosit nu este foarte puternic ori nu amesteca foarte bine. incearca sa amesteci o perioada ceva mai lunga de timp, pana devine mai cremos :-)

Comenteaza
Follow on Instagram