Eu – Weekend bun (4)
Weekendul meu a debutat in forta, pentru ca s-a intamplat joi seara :)) Si s-a intamplat in tromba, pentru ca baietii de la Top Gear m-au luat in cursa, la Grand Prix-ul blogosferei, la AMCKart. Cum nu m-am mai dat in carturi de vreo 8 ani, ramasesem cu buna impresie ca ma descurc foarte bine. Ceea ce se si intampla, pentru ca la momentul respectiv nu constientizam frana si abuzam pedala de acceleratie pana ieseam prima. Oh well, intre timp se pare c-am imbatranit si ca instinctul de conservare mi-a sabotat cursa, dat fiind ca nu m-am calificat nici macar in primii zece. But it was Top Gear fun, asa, ca in avanpremiera de Cars 2 ;)
Vineri dimineata insa, m-am urcat in masina adevarata si am plecat spre Blaj, unde in weekend s-a intamplat TransilvaniaFest. Dupa un blocaj inainte de Ramnicu Valcea si inca unul, ceva mai serios, pe Valea Oltului, am ajuns dupa-amiaza, la timp sa beau o bere rece, sa ma cazez si seara sa merg la Palatului Culturii, aflat intr-o paragina decadenta, fix cum imi place mie (dar urmeaza sa fie reamenajat). Acolo am intrat in fosta sala de bal a palatului, care acum nu mai are acoperis si unde pe scena cresc cativa copaci, dar unde rasuna bossa-nova si se dansa in ploaie :)
Tot acolo ar fi trebuit sa iau si cina (care anul trecut a fost in padure, if you remember :)), dar cum ploaia nu a fost de acord cu planurile astea, mesele s-au mutat in holul Colegiului National Inochentie Micu Clain (construit in 1924).
A doua zi de dimineata am mers pe Campia Libertatii, unde avea loc targul mestesugarilor de la TransilvaniaFest…
Cu fructe si legume proaspete, gemuri si dulceturi, siropuri, branza si tot ce se gasea mai bun :)
Dar pentru ca de la Blaj pana la Cluj nu-s decat vreo 100 si ceva de kilometri, am sarit iar in masina.
Pentru ca nu se facea sa ratez un pranz la restaurantul meu preferat, Baracca, daca tot eram asa de aproape.
Dupa ceva mai bine de-o ora de mers (a plouat tot drumul si n-a fost rost sa ajung mai repede), am luat masa linistita. Piept de rata cu sos de citrice
…si tarta cu mere. Cred ca n-am mai luat masa singura intr-un restaurant de cand am fost la Paris. It felt good :)
Dar s-a terminat repede si a trebuit sa ma intorc, dar tot drumul inapoi m-am boscorodit ca n-am comandat mai multe feluri, ca tare o sa-mi fie dor de mancarea lor pana ce reusesc sa mai ajung la Cluj.
Duminica dimineata am plecat inapoi spre Bucuresti, cu o semnificativa oprire pe marginea drumului, unde s-a intamplat o galetusa cu mure, la care visam inca din 2009 :))
Voi?
PS – Urmeaza tarte cu mure, sper ca va dati seama :))
hai cu tarta, ca mi se trec murele :)). azi am trantit un Kaesekuchen (prajitura cu branza) cu mure, asa in preambul la tartele tale :)))
apreciez accesoriile care au insotit tura cu cartul. very fancy, miss mazi :)
Domnisoara,
inspirata de post-ul tau mai vechi cu Baracca, in concediul din care tocmai m-am intors ieri, am tras o fuga si pana la Cluj, cam special pentru restaurantul cu pricina ;)) si trebuie sa spun, a fost spectacular, cel mai incredibil restaurant in care am fost pana acum! Totul e foarte foarte misto, iar mancarea este extraordinara. De ce nu exista asa ceva si in Bucuresti??? ;)) In cele aproximativ 24 de ore cat am stat la Cluj, am fost la cina si la micul dejun acolo :)) Mersi de tip!
nice suggestion! mi-a placut restaurantul, mancare buna, design misto, detalii gandite, nice. mi-ar fi placut sa fie servirea un pic mai exuberanta :)
your lately absent pr angel :)))))
hello, angel! you’ve been missed. sa stii ca e restaurantul meu preferat <3
i do know that, altfel what kind of angel would i be :)))))
a fost unul dintre motivele pentru care am mers acolo
e clar unul din cele mai bune restaurante din romania.
daca e chiar cel mai bun, inca nu stiu. ma pronunt dupa ce mai mananc acolo de cateva ori. din pacate consistency e o mare problema in ro. si in plus mai sunt multe chestii care sunau foarte tentant :)