Stefan Barca reprezinta Europa de Est in finala S. Pellegrino Young Chef

28 Feb 2015, Cristina Mazilu

Competitia locala S. Pellegino Young Chef, care a avut loc joi, la Bucuresti, l-a desemnat castigator pe sarbul Stefan Barca, care a castigat competitia cu farfuria de mai sus, pe care a numit-o Who Killed The Bambi.

Stefan va participa in iunie la marea finala a competitiei, care va avea loc la Milano, in cadrul Expo Milan 2015.

Romania a fost de asemenea reprezentata in competitia pe regiune de doi bucatari romani:

emanuel mocan

Emanuel Mocan de la Black Tulip (Dej)

mihai toader

Mihai Toader – Villa Restaurant & Garden (Sibiu)

 

Toti bucatarii au participat in concus cu cate o farfurie signature dish. Emanuel a pregatit un muschi de vita gatit sous vide cu ierburi artomatice, alaturi de un strudel cu hribi si piureuri de mazare si morcovi, plus un macaron cu sos de tarhon.

Emanuel Mocan - signature dish

Emanuel Mocan – signature dish

 

Mihai a prezentat scoici St. Jacques cu piure de conopida infuzat cu menta.

Mihai Toader - signature dish

Mihai Toader – signature dish

 

Puteti vedea aici si celelalte farfurii inscrise. Mie mi s-a parut interesant ce-a facut Janos Mizsei, reprezentantul Ungariei: un porc mangalita intr-o combinatie de texturi foarte interesanta, cu o abordare foarte tehnica.

Mangalica Pork with Beetroot Textures Janos Mizsei

Mangalica Pork with Beetroot Textures – Janos Mizsei

 

Iar daca veti sa vedeti care a fost atmosfera la competitie, urmariti filmuletul de mai jos.

Competitia locala S. Pellegrino Young Chef, organizata la Bucuresti de PPD, s-a desfasurat in doua etape: competitia efectiva intre participanti, care a avut loc la Centrul de Pregatire in Gastronomie Metro Militari si evenimentul S. Pellegrino Young Chef Dinner Gala, la Le Club.

Marele trofeu al competitiei se va disputa intre finalistii celor 20 de regiuni inscrise in concus, in perioada 25-27 iunie 2015, la Milano. Will keep you posted ;-)

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (4)
  1. Lela says:

    Felicitari lui Stefan si mult succes in continuare!

  2. […] a vedea farfuriile signature dish cu care au participat in concurs bucatarii, cititi continuarea pe http://mazilique.ro/2015/02/stefan-barca-reprezinta-europa-de-est-in-finala-s-pellegrino-young-che… […]

  3. […] de la Gala care a avut loc la Le Club, unde s-au anuntat si castigatorii, unde am fost cu Oana si Mazi. Ne-am dus ca zanele ca scria pe invite black tie, dar asta nu a impiedicat niste baieti sa apara […]

  4. Arata foarte bine daca , ma intreb gustul cum arata desi ma indoiesc sincer ca voi fi dezamagit…
    Imi aminteste de master chief, ma intreb oare cat de bine arata o astfel de reteta atunci cand e facuta de un incepator ce nu are nici rabdare:).

Comenteaza
Follow on Instagram