Istanbul: Foodie stuff
On the healthy side, in josul strazii Istiklal (ca si in multe alte cartiere din Istanbul) o sa gasesti tarabe pline cu fructe, care asteapta sa fie stoarse. Baga niste vitamina C la pahar, ca sa-ti fie mahmureala mai usoara a doua zi ;)
Si tot din seria “la pahar”, nu uita de ceaiul turcesc. It’s a must.
Si cand ti s-o face foamne, ia ferryboat-ul de la Eminönü la Kadıköy si cauta carciumele Çiya Sofrasi si Çiya Kebap (le gasesti fata-n fata, pe Güneşli Bahçe Sok. 43). Eu am intrat la Sofrasi, unde am umplut niste farfurii cu salate de tot felul (turcii chiar se pricep sa faca frunzele astea gustoase), plus alte zemuri si chiftele.
La desert, ia o inghetata turceasca, just for the fun o it. Nu e cea mai buna din lume (pentru ca cea mai buna e in Italia, doh), dar are o consistenta interesanta, plus ca baietii astia care ti-o pun in cornet, fac si un mic circ. Las’ ca vezi tu ;)
Acestea fiind zise, mai sprijina-te intr-“o bere”…
…si asteapta ca o tanti sa-ti pregateasca niste gözleme (o foaie ca o clatita, umpluta apoi cu diverse – branza, carne, legume etc – si apoi coapta.
Enjoy langa “o bere”.
Si nu uita, if anything goes wrong, pentru astfel de situatii s-a inventat baclavaua. Cate una din fiecare si totul va fi ok.
And also, my guilty pleasure – tulumba!
Cam atat. Va las cu “o bere”. Cheers ;)
S-a facut un an de la plimbarea mea prin Istanbul, si asa mi-e de dor, dupa toate post-urile astea… Multumesc :)
Ahhh.. baclavale!! Numai poza aia era de ajuns sa fie in tot postul ca sa-mi faca ziua buna.
A fost o vreme .. de mult apusa.. cind mincam cite doua sau trei bucatele din alea in fiecare zi. Si ce rotofei si fericit mai eram pe atunci :)
Ciya a fost o mare dezamagire, locul in care noi am mancat cel mai prost. Mancare ciudata si cu gust la fel (ba cineva care nu a fost atent la meniu s-a trezit cu bulgur si carne de miel dar nu direct pe farfurie ci indesate in matze de miel :)). Bashca fara bere !
Mihai
ce chestie, la mine a fost fff bine
Thanks for discussing Istanbul: Foodie stuff – Chez Mazilique.