Fusilli extravaganza
Ce se vede mai sus (da’ si mai jos, for that matter) e o selectie cu pastele mele preferate, executate in no time, intr-o dupa-amiaza destul de lenesa, in bucataria unei vile tinute pana acum pretty secret, dar despre care cred ca o sa povestesc curand, ca prea tare mi-a placut lenea de acolo.
Despre pastele AOP am mai povestit aici si aici. Nimic nu s-a schimbat intre timp – pastele se fierb al dente, apoi se tavalesc intr-o tigaie in care ai incins ulei de masline impreuna cu usturoi si ardei iute. Perfect, nu alta.
Reteta pentru cele arrabbiata o gasiti aici. Tot simplu si bun, presupune cateva minute in plus in care sotezi ceapa, adaugi rosii, aromezi cu usturoi si ardei iute, presari niste patrunjel.
Cat despre pesto, insist pentru cel facut in casa. Click aici pentru retata de busuioc & muguri de pin. Mai avem la aprozar si varianta cu patrunjel si alune de padure, care e pretty amazing; cea de pesto rosso si cea de pesto de rucola.
Pentru mesele rapide, pastele uscate sunt indispensabile. O portie de AOP, care, in my humble opinion, poate fi facuta cu orice fel de paste uscate, nu dureaza mai mult de 12 minute (daca folosesti apa fiarta la cana electrica ;-)
Cum spunea Anna del Conte: “When cooking pasta, use water that’s as salty as the Mediterranean, and when serving it, don’t drain it too thoroughly because a little water will help incorporate the sauce.”
Pastreaza toate resturile de paste uscate intr-un borcan mare. O sa le poti folosi in vreun fel de budinca de paste sau minestrone, ori poate mac ‘n’ cheese.
Fierbe pastele cu 2 minute mai putin decat scrie pe ambalaj daca trebuie sa le amesteci cu un sos cald si vrei sa-ti ramana al dente.
Orientativ, o portie inseamna 75g de paste uscate, nu juma’ de kil cum scap eu de fiecare data cand ma apuc sa gatesc.
In final, nu uitati ca Hutton are un concurs cu paste. Pregatiti si voi o farfurie de fusilli si poate vi se intampla un weekend in Sicilia. Da’ repede, ca se incheie pe 24 iulie (mai multe detalii aici). Feel free sa va dati in stamba si cu niste prosecco, I know I did ;-)