Cursa #inPraga

02 Aug 2013, Cristina Mazilu

Data trecuta cand am fost in Praga, in 2009, am aglomerat in putin peste 24 de ore tot ce-am gasit prin restaurante. Saptamana trecuta m-am intors, cu “treaba”. Asta a insemnat ca trei zile am descoperit orasul impreuna cu oameni misto si am baut bere multa si buna. A fost greu, dar am dovedit.

Mai exact, Staropramen a luat o gasca de bloggeri si i-a impartit in doua echipe: yours truly, Vlad PetreanuCatalin Opritescu si Radu Badoiu – noi am fost echipa rosie

Si Cristian BorodMarius Vintila, Dana Paun si Dragos Asaftei  – echipa verde.

De vineri si pana duminica noi am strabatut Praga in lung, lat si uneori zig-zag (I wonder why ;-) in ceea ce a fost un urban quest. Ghidati de utilizatorii aplicatiei Cursa #inPraga (printre care sper ca v-ati numarat si voi), care ne puteau vedea pozitia in real time via gps, am plecat in cautarea unei comori ascunse.

Mecanismul a fost simplu: primeam un indiciu, plecam in cautarea lui, iar dupa ce indeplineam task-ul, primeam un altul.

Pe parcurs, faceam poze cu o viteza care-i trimitea pe japonezi acasa, plini de rusine.

Am trecut prin parcuri, pe poduri, prin muzee, castele, catedrale, piete, peste Vltava. Ne-am pierdut pe strazi, ne-am gasit, ne-am oprit sa bem o bere rece-rece, sa mancam carnati praghezi, da’ si caracatita gratar, am luat-o de la capat si a fost tare frumos. Asa de frumos ca nici nu ne-am suparat cand am pierdut in fata echipei verzi.

Ce-am castigat insa sunt niste prieteni noi pe care am inceput deja sa-i amenint cu planuri de vacante si petreceri sparkling, amagindu-i cu promisiuni de banana bread.

Insa pentru ca niciunii dintre noi n-au gasit comoara ascunsa dupa care plecasem, there’s still a chance for you. Capitanii echipelor va explica aici ce si cum.

Povesti mai multe despre cat de frumos e Zlaté město (adica “orasul de aur” – si i se spune asa pe buna dreptate), in zilele urmatoare.
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram