Chez Mazilique

Banana Bread

Nu va lasati pacaliti de nume, Banana Bread e ceea ce noi am numi chec de banane. Cu toate ca nu e ceea ce v-ati astepta de la un chec – un prieten care nu mananca pandispanuri si alte asemenea e in love with the banana bread, and so am I.
Si pentru ca am tot gatit-o lately si s-au strans cateva comentarii si mailuri in inbox, I’ll let you in the secret ;)
Cum reteta e una americana, si gramajele erau in unitatile de masura folosite in US. Daca aveti ceva cu care puteti masura cups, va dau ambele variante:

Ingrediente
120 grame unt
1 cup/200 grame zahar brun sau alb (eu prefer brun, mi se pare ca da un gust mai caramelos si nici nu e asa de dulce)
2 oua
2 cups/ 250 grame faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
jumatate lingurita sare
3 banane pasate
70-100 grame nuci (optional)
1 jumatate de banana pentru ornat (optional)
1 lingurita de zahar pudra (optional)
Untul si zaharul se bat impreuna pana se omogenizeaza cremos. Se adauga ouale si se amesteca bine.
Intr-un bol separat se amesteca faina, bicarbonatul si sarea. Treptat, se incorporeaza in untul amestecat cu zahar si oua si cand pasta e gata, se adauga si bananele. Daca vreti si nuci (eu da :)), puneti acum. Se mai amesteca un pic si e gata. Se toarna toata treaba intr-o tava de chec (eu i-am pus hartie de copt ca sa fie mai simplu). Cine are chef, poate sa orneze cu felii de banana si sa presara cu zahar pudra (va forma apoi o crusta usor crispy).
Se baga la cuptorul incalzit, o ora, la foc mic/ 180 de grade.

It’s failproof yummyness ;)

YOU MIGHT ALSO LIKE

  1. Andrei says:

    Yeap, that’s it. Same thing, different shape. Ma duc sa fac :)

  2. Andreea T says:

    Servus, gand la gand cu banana bread :) am facut si eu una in seara asta. Un amendament la reteta ta, faina, 2 cups ar fi aproximativ 400g.

  3. len.ro says:

    Arata foarte bine, imi plac pozele tale cu retete. Cred ca are o textura foarte similara cu o prajitura cu mere pe care o fac.

  4. Andreea T says:

    Servus din nou :),
    m-am apucat de cantarit dis de de dimineata nu de alta, dar eram ferm covinsa ca o cupa echivaleaza cu aprox 200g. Rezultatul? O cupa rasa e 150g pe cantarul meu, dar probabil eu le varfuiesc cand masor cu cupa si de-acolo cele 400g. O zi faina!

  5. Mazilique says:

    :p
    important e in final sa iasa bine :))
    o sa cantaresc si eu, de curiozitate

  6. Silvia says:

    am cantarit si eu, 2 cups= 258 g :)))

  7. Andreea T says:

    E clar! Cand ajung acasa mi-arunc cantarul! :))

  8. Andrei says:

    Inginerul aici prezent nu poate sa taca. Diferentele de gramaj pot fi cauzate de: umiditatea din camera in care a fost tinuta faina, provenienta canii. Umiditatea poate creste masa unei cani de faina chiar si cu 30g. De provenienta spun pentru ca avem imperial cup, metric cup, us customery cup, us legal cup, japanese cup :) More here: http://en.wikipedia.org/wiki/Cup_%28volume%29

  9. vincent says:

    Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe “Adauga blog-ul tau”.

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

  10. Mazilique says:

    crazy chicks (and dude)- lasati masuratorile, treceti la cuptor :)))))

  11. Mihaela says:

    Buna Mazilique,
    Te-am descoprit mai demult, dar iti scriu acum cu o intrebare. Crezi ca daca am inlocui o mica parte din bananele pasate si pe cele de deasupra cu chips-uri de banane (ex. Sano Vita) ar merge? Ma gandesc sa ii dau o nota cruncy…Sunt super retetele tale! Bafta!

  12. Mazilique says:

    @mihaela – mie imi plac foarte mult chipsurile de banane, dar nu stiu cum reactioneaza la copt, ele fiind deja foarte uscate. sa incercam, zic ;)

  13. len.ro says:

    Merci pentru craving, uite rezultatul.

  14. Anonymous says:

    Am facut si eu in seara asta Banana Bread… Este cel mai bun chec pe care l-am mancat vreodata… Am pus 3 banane mici, data viitoare pun 3 mari. Mai vrem si alte retete de la petrecerea ta…

  15. Mazilique says:

    the more (bananas) – the merrier!

  16. zuza says:

    offtopic, si scuze, but maybe you liiike :)

    http://icanhascheezburger.com/2009/11/25/funny-pictures-maekin-noms-on-tv/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+ICanHasCheezburger+(I+CAN+HAS+CHEEZBURGER%3F)&utm_content=Bloglines

    si btw, luni am facut tiramisu tau, n-a iesit excelent din pacate dar o sa mai incerc, cred ca am fucked up proportiile un pic. oricum, totul arata minunat la tine!

  17. Mazilique says:

    @zuza – hahah, primisem. funneh :))
    insista cu tiramisu, it’s really lovely :x

  18. Mihaela says:

    Incredibil de bun acest chec! L-am pregatit pentru parintii mei, iar mama, o mare bucatareasa de dulce, era sceptica de-a dreptul vazand retete. Insa rezultatul final a cucerit-o definitiv! Am facut doua portii pentru ca ceva imi spunea ca una singura nu va fi de-ajuns, si chiar asa sa si intamplat! A folosit pe deasupra banana chips, nu banane proaspete si a fost delicios. Chips-urile de banane s-au inmuitat putin (deci nicivorba de crunchy;-), insa au rezultat ca si cum ar fi fost confiate. Multumesc pentru reteta ta! Voi mai incerca si altele de pe blogul tau! Bafta multa!

  19. Anonymous says:

    Multumesc pentru retataaaa! Am mancat asa ceva (banana cake ii ziceam) in Thailanda la un spa… si ma gandeam cum sa fac rost de reteta. Am facut de doua ori dupa indicatiile tale si mi-a iesit foarte buna (testata pe mai multi doritori, inclusiv sotz). Iti urmaresc blogul cu multa… pofta. :) Miruna

  20. Andreea T says:

    Servus, remember me? Carcotasa de la miezul noptii? :))
    De cate ori mi se innegresc bananele pe masa incerc o noua reteta de banana bread. Azi a fost randul retetei tale.
    2 thumbs up! It’s a keeper!
    Merci fain.

  21. Bianca says:

    Ummm, pot folosi praf de copt in loc de bicarbonat? Nu gasesc bicarbonaaat!

  22. Mazilique says:

    @mihaela, anonim, andreea – multumesc si eu :)
    @bianca – mah, eu as incerca ;)

  23. Bianca says:

    Gasit bicarbonat, rezolvat problema. Oricum, dupa ceva google, am aflat ca poti inlocui bicarbonatul cu 2-3 ori cantitatea de praf de copt. Doar ca ma gandesc ca o sa se simta cam tare gustul de agent de crestere. Eu acum bucataresc, I’ll let you know how it goes ;)

  24. Ada says:

    Am incercat si am devorat! Am pus si nuca si a iesit excelent (si nici eu nu sunt o mare amaoare de checuri)! Pentru vreo doua zile a reprezentat perechea ideala a cafelei de dimineata..

  25. runbaby says:

    ne-a facut si noua Mitzy aseara si a fost excelenta. multumim :)

  26. Anonymous says:

    facut si io, suuuuuuuper,

    crezi ca ar iesi si niste muffins bune pe reteta asta?? te-as cam lasa pe tine sa incerci prima;)

  27. Mazilique says:

    @ada – glad u liked it
    @runbaby – ce tare e mitzy. poate-mi face si mie cand ma izbeste lenea :p
    @anonim – ies muffins fff bune. pe testate. go for it ;)

  28. Anonymous says:

    ok i made banana bread…bunnnnnnnnnn bun de tot am mancat cu pofta..si i will make more..someday..pupici

  29. Eliza says:

    Am facut ieri banana bread si a fost delicioaasaa, nu mai incercasem pana atunci asa ceva! a iesit minunat! foarte interesant blog, il urmaresc mereu! succes si inspiratie in retete!

  30. Maria says:

    Foarte buna reteta, cu un rezultat yummy :)

  31. nicole says:

    am facut-o si eu.. si e intr-adevar very very yammmmy!
    eu am bronzat-o putin cam mult.. o sa o tin mai putin data viitoare.

  32. Mazilique says:

    @maria, @nicole – ma bucur ca v-a iesit ;)

  33. nicole says:

    @Mazi.. diseara ma bag la aluat pentru cele mai bune chocolate chip cookies.. ca prea le-ai facut reclama! :)

  34. a iesit great ..desi am avut cv problems…am pus praf de copt ..too much.mi-am pus creatia in cuptor,imi aprinsesem o tigare si ma gandeam:”hunny,make mommy proud of u! stop GROWING” …pana la urma mi-a venit ideea senzationala sa pun folie de aluminiu pe marginile tavii,ca un fel de extensii.so my darling grew and grew :x super oricum

  35. Mazilique says:

    @daniela maria – noroc c-ai fost inspirata cu folia de aluminiu ;) ma bucur ca a iesit ok pan’ la urma :)

  36. Mihaela says:

    Buna, si eu pregătit banana bread astăzi si intr-adevăr este mai buna decât checul- cred ca datorita bananelor. Eu am trisat putin si am pus 4 ca m-am prins ca ele vor face diferența între o praji OK si una super. Multumesc pentru reteta.

  37. Mazilique says:

    @mihaela – pe de alta parte, daca pui prea multe banane, nu mai creste prajitura.

  38. Mihaela says:

    Buna, a iesit super buna:)) De dimineata am mancat ultimele 3 portii, si deja ma gandesc sa o mai fac o data in weekend. Dar inteleg ce zici, iese prea zemoasa cu prea multe banane….

  39. Anonymous says:

    se poate folosi margarina in loc de unt?

  40. Mazilique says:

    eu nu folosesc margarina niciodata. mai bine as pune ulei.

  41. lumi says:

    crezi ca se poate face cu alte fructe? am niste pere super coapte(recuperari de bucati de fruct moi si aromate) si nu stiu ce sa fac cu ele. ce propuneti?

  42. Mazilique says:

    eu zic ca merita incercat. vezi doar ca perele lasa mai multa zeama decat bananele.. :)

  43. lumi says:

    am facut si pear breadul, pana la urma a iesit destul de asemanator, doar ca are vag gust de pere. aveam multe pere asa ca am pus cantitati aproape duble, faina nu am avut chiar 500g, zahar nu am vrut sa pun asa mult, dar a iesit bine. am pus poze pe fb.
    multumesc pentru retete, ma inspir destul de des. puiul cu portocala si otet balsamic e minunat, ca si frigaruile lipicioase. ma filez cu niste tavi pe net, ca sa incerc si briosele odata si-odata.

  44. Azi incerc reteta ta de banana bread, arata super :) Daca ai timp si iti face placere, te astept la mine pe blog la Provocarea “Dulce Romanie” pentru luna mai, ingredientele sunt Sparanghelul si Dulce de leche :) Te pup si iti doresc o saptamana frumoasa!

  45. Corina says:

    Tare buna painica :) sa mai vii cu retete asa bune si usor de facut :P

  46. raluci says:

    minunata reteta! crezi ca as putea inlocui untul cu ulei?

  47. Monica says:

    facut, bun, usor…. nom nom nom

  48. corinanis says:

    foarte buna reteta..eu am facut-o in forme de muffins…imi place mult de tot si se prepara usor:*

  49. andra says:

    foarte usoara reteta. tava e in cuptor! multu!

  50. Gloria says:

    Si presupun ca niste bucatele de ciocolata semi-amara din loc in loc prin aluat nu strica, nu? :)

  51. @gloria – well, that never hurt anyone :p

  52. Noemi says:

    e geniala, mi-a trimis-o Robert. Am facut-o deja de 2 ori:)

  53. @noemi – glad you like it! ;-)

  54. Gamine says:

    Deci ne apucam de gatit! Suna delicios si usor

  55. Mihaela says:

    am facut si eu azi reteta. a iesit super, imi place foarte mult si o sa o mai fac.

    oare nu ar merge si cu alta compozitie, gen … morcov?

  56. Anonymous says:

    salut! nuca macinata sau intreaga si un pic prajita nainte? :D

  57. intreaga, eventual taiata putin

  58. ciob olga says:

    Am facut ieri reteta. Genius!!!! Multumesc.
    Mai caut sa vad ce bun mai ai pe aici :)

  59. CristinaP says:

    Am incercat-o si eu si tot ce pot spune este…delicioasaaaa! o prajitura perfecta. Eu am modificat doar timpul de coacere, am lasat-o la cuptor 40 min pentru ca deja se rumenise…

  60. Ioana G says:

    Am descoperit reteta ta anul trecut si de atunci am facut- o de zeci de ori. Suntem complet dependenti de un banana bread delicios ca al tau!! Felicitari pt blog si pt tot ce faci! Mereu esti o sursa de inspiratie :)

  61. ildi says:

    Am facut-o, este a doua oara si desi se zice ca practica ajuta, la tura asta mi-a ramas miezul un umed pe mijloc…
    Oare de ce?!..
    La gust e foarte buna de altfel :)
    Arigatou Mazi ;)

  62. Raluca says:

    Am facut si eu aceasta reteta. Am folosit faina integrala, nuci de macadamia si am ras si putin ghimbir (care nu prea se simte), dar a iesit foarte buna!

    Multumesc pentru reteta!

  63. @ildi – sa stii ca mie chiar imi place mai moist decat uscata. oare ai folosit o forma prea mare? nu stiu ce sa zic :-/

    @raluca – glad you liked it :-)

  64. Calin B. says:

    Foarte buna reteta! Foarte buna prajitura! Am facut deja trei si nu ma pot satura :-D

  65. Calin B. says:

    Foarte buna reteta! Foarte buna prajitura! Am facut deja trei si nu ma pot satura :-D

  66. Flori says:

    Si eu am executat banana bread pana acum de cateva ori cu un mare succes la consumatori :) Merci! Super buna!

  67. Bianca says:

    aseara am facut si eu banana bread, doar ca am inserat si niste cubulete de ciocolata pe acolo :D super bun!

  68. Draga mea, de cum te-am descoperit m-am si apucat de treaba si am inceput cu acest chec cu banane (cu nuci also)! E in cuptor si deja miroase incredibil prin casa!
    Ador blog-ul tau, mancarea ta si pozele absolut superbe!
    See u
    http://www.fustacosmopolita.ro

  69. @fusta – glad to hear that! si cum a iesit? :D

  70. Mi-nu-nat! Ti-am pus poza pe facebook!
    In w-end incerc somonul Morodanesc, ca pana atunci nu intentionez sa ies din casa pe vremea asta!
    Multu spor si creativitate! Primul episod cu Morodanca e superb, delicios!

    http://www.fustacosmopolita.ro

  71. roxana says:

    Nu stiu cum de-am ignorat reteta asta atata amar de vreme… e incredibila!

  72. Irina V says:

    Mazi multumesc pt reteta asta! Te urmaresc de muuult timp dar de-abia acum m-am incumetat sa o fac si a fost un succes…acasa, la serviciu, la parinti, prieteni, deci a trebuit refacuta in cateva randuri, de fiecare data excelenta si tare usor de facut!

  73. roxana, irina – ma bucur ca v-a placut!

  74. […] în mână. Eu nu ajunsesem la desert. Cristina mă îndeamnă să iau, totuşi, o felie de banana bred şi una de salam de biscuiţi cu prosecco. Eu “hihihi”, cu puţină ruşinică dar cu […]

  75. Diana says:

    asta e una dintre cele mai bune retete facute de mine de la miss Mazilique de pe site.
    multumim, si eu si burtica :D

  76. […] am luat-o de la Cristina Mazilu, adică Mazilique, această oază de inspirație, cu blogul ei plin de rețete extrem de apetisante. Banana Bread e […]

  77. […] a inclus cele mai populare reţete de pe blog, precum banana bread, boeuf bourguignon, kisir cu rodie ori salam de biscuiţi cu […]

  78. ildi says:

    Intrebari:

    1. Bicarbonatul trebuie stins cu suc de lamaie sau nu?
    2. O lingurita de bicarbonat (rasa banuiesc) nu-i cam mult?
    3. Ce cup/cana ai folosit?
    Ca eu am mai multe feluri de cani si nu mi-a iesit…iar cantar nu am :(

    Looking forward to bake :p

  79. ildi says:

    Deci imi cumpar cantar !!!
    Fi-ar ea sa fie de treaba!!!
    Am facut iar, si am cantarit per cup raportat la linguri, cu masurile din link.
    Well, nu stiu la altii cum e, dar la mine a ramas umed mijlocul, nu tare, dar un pic umed…
    Oare pentru ca am macinat nucile ? (nu eram sigura daca da sau nu)
    De crescut a crescut, dar oare nu era destul bicarbonat?
    Nu stiu…
    I need “cantar” !!!
    Cu prima ocazie la Tokyu Hands :))

    • Cristina Mazilu says:

      nu cred ca are legatura cu nucile macinate (eu le las sferturi sau cel mult le toc grosier). cat priveste miezul un pic umed – asa ar trebui sa iasa. nu perfect uscat, pentru ca e inecacios. cum ti s-a parut gustul?

  80. ildi says:

    Gustul este foarte bun.
    Culmea este ca prima oara (acum vreo 2 ani) cand am facut reteta ta a iesit super perfect, desi si atunci la ochi am masurat si tot “kokutoh” (zahar negru) am folosit.
    A 2-a, a 3-a si a 4-a oara a iesit umed. Ok, moist e una, dar umed deja nu-mi place…:(

  81. […] a inceput acum cateva luni cu reteta de banana bread a lui Mazilique, careia i-am adaugat doua lingurite de scortisoara si doua lingurite de nucsoara astfel incat sa […]

  82. Presscafe.ro says:

    Este, cu siguranta, una dintre cele mai bune “bread-uri” pe care le-am incercat. Daca-i mai adaugi si niste bucati de ciocolata prin aluat si presari niste zahar brun deasupra, este absolut divina si merge de minune cu o cafea proaspata!

  83. […] asa, tot am facut-o sa fie excelenta, ba chiar incredibil de buna. Am furat reteta initiala de la Mazilique de pe blog, acum 6 ani. Asa am descoperit-o pe Mazi, prin banana bread. Intre timp, reteta ei a trecut prin […]

  84. April says:

    Doamne, Mazi, de cand am eu salvata reteta asta de la tine, in sfarsit am facut-o aseara si frizeaza perfectiunea! Pana la urmatorul esec culinar, m-ai facut sa cred despre mine ca chiar stiu sa gatesc! Ma si gandeam, oare cate femei din oras sau din tara baga acum ceva la cuptor dupa vreo reteta de-a ta si tu staaaai asa, fara sa ai habar ce happy le-ai facut, la ani dupa ce ai pus ceva pe blog… :))) Multam!

  85. Mihaela M says:

    Dupa indelunga lene, m-am hotarat. A iesit bestiala :))) nu ma mai satur de mirosul ei :)))) si colegele mele au gustat si in week end presteaza toate. Deja primesc poze cu banana bread urile lor :)))))))))

  86. Denisa says:

    Vreau sa-ti multumesc pentru reteta. Ne incanta papilele gustatative de cativa ani.

    Voiam doar sa adaug ca reteta iese perfect si cu 100 de grame de zahar brun. E suficient de dulce ;)

    O seara frumoasa! :)

    • Cristina Mazilu says:

      ma bucur tare! da – sunt de acord, cantitatea de zahar ar trebui adaptata in functie de gustul fiecaruia (de fapt, nici eu nu ma dau in vant dupa deserturile foarte dulci)

  87. Madalina says:

    Am facut-o pana acum de 2 ori, ocazie cu care trebuie sa-ti multumesc pentru reteta si pentru provocarea pe care mi-ai facut-o pentru a-mi redescoperi pasiunea pentru prajiturit :)
    Revin cu 2intrebari: bicarbonatul se stinge cu lamaie inainte de a se amesteca cu faina? (so I’ve heard) Pot inlocui bicarbonatul cu 1 plic de praf de copt, fara a-mi face griji ca va creste prea mult? Merci!

  88. […] lui Mazi, binențeles (de altfel, de la ea am și mâncat prima dată) Teo, simplă, s-o poată face și pruncuții Prințesa Urbană: cu migdale Prăji: rețetă video […]

Insta Moments

  • current situation at @mazilique_studio
  • Knife skillz, I haz them
  • the shape of my heart
  • Popping the first cork at the new @chicineta showroom
  • It may looks like we're having a deep, meaningful conversation, but in fact we're both thinking about what we're gonna eat later
  • Aviz amatorilor: când se merge în vizită la noul showroom @chicineta se duc:
- flori
- parizer și mustar

#chicineta #housewarming #essentials
  • beautiful late spring in @simbiokb's fairy-lit garden
  • P E R F E C T I O N
  • messy chop and sun kissed summer lights, thanks to this awesome guy @stratulatsorin