[fake X’mas giveaway] Cina marseilleza la Ibis

07 Aug 2013, Cristina Mazilu
Saptamana trecuta am incercat noua vedeta din meniul Ibis – o bouillabaisse facuta dupa reteta traditionala din 4 feluri de peste, plus creveti si midii, toate aromate cu mirodenii si ierburi tipic provensale. Potrivit traditiei marseilleze, la bouillabaisse se serveste intai supa rezultata, iar pestele si fructele de mare vin separat, ca un al doilea fel. Am mancat pana am pocnit si am plecat de la masa cu camasa alba stropita cu toate bunatatile Mediteranei.

Daca va nimeriti la Ibis Bucuresti Palatul Parlamentului sau Sud & Cie in Constanta, unde restaurantele Ibis au specific mediteraneean, do try it. Dar propun sa o impartiti cu cineva, pentru ca portiile sunt imeeense.

Pana atunci insa, giveaway-ul de saptamana asta e o cina pentru doua persoane la unul dintre restaurantele de mai sus, bouillabaisse included. So if you fancy some yummy seafood soup/stew, dati de stire intr-un comentariu. Povestiti pe scurt despre felul vostru preferat cu fructe de mare, ba puteti sa-mi dati si reteta if you feel very generous :-) De azi si pana marti.

Incep eu: stridii proaspete cu doar un strop de lamaie si un pahar de sampanie rece-rece, creveti mari si carnosi pe gratar, tavaliti inainte in ulei de masline amestecat cu usturoi si ardei iute, baby squid pe plita incinsa, ca in barurile de tapas din Barcelona. Asta asa, la o prima recapitulare :-)

Fake X’mas Giveaway e un joc pe care l-am pornit pe 24 iunie pe motiv ca ar trebui sa primim cadouri mult mai des, chiar daca nu e Craciun. Enjoy!

Update

Si castigatorul ales random e cel de mai jos. Astept datele de contact pe mail sau intr-un mesaj. Congrats! :-)
 
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (23)
  1. Alexandra says:

    E greu, greu, greu de ales felul preferat, dar pentru ca am si reteta (care iese intodeauna impecabil!), voi spune spaghette con le cozze,
    via the one & only Mario Batali (http://www.mariobatali.com/recipes_spaghetticozze.cfm)
    Atat de simplu si atat de bun!

  2. Ana Maria Mihu says:

    Felul meu preferat e calamarul umplut cu feta si rosii. N-are cum sa nu-ti placa :D

  3. Mrs. Vizy says:

    Ohooo, creveti trasi in unt cu usturoi, caracatita la gratar si calmar umplut cu spanac la cuptor. Yummy

  4. Ovidiu says:

    Bun bun, fake X-mas giveaway, dar tu ce primesti ? Ma gandesc ca de X-mas ambele parti primesc cate ceva, nu ? Anyway, la mine e simplu… creveti la gratar sau la tigaie cu sos cocktail…What more could you want :))

  5. Tea Slabeste says:

    Imi plac fructele de mare pentru ca-s cel mai simplu de gatit – le fierbi un pic si le trantesti un sos (pe baza de unt si orice condimente iti suna mai funky). Alt avantaj – se potrivesc langa aproape orice salata, which is a big like in perioada asta a mea de slabit.

    Sa salivam asadar la niste creveti in sos dulce acrisor pe modelul dietetic.

    Daca ajungi prin Vama anul asta sa treci pe la Sasa, au mega supa de midii (cu ce am ghicit eu c-ar fi cartofi) si cu un sos spicy pe langa (dar spicy raaaau). As fi comandat doua daca nu era cu cartof :P

    PS (fara de legatura): missing the kebab with your name on it.. nu mai revine la Calif?

  6. Ilinca says:

    Paella, de la mama ei de acasa! este numarul 1 pe lista mea impreuna aproape la egalitate cu supa crema de homar. Exceptional! Ar mai fi creveti cu salata de cruditati, calamari pane facuti in Grecia, …

  7. Orice creveti in orice pozitie!

  8. alex says:

    Nimic, dar absolut nimic nu se compara cu clam chouder!

  9. smaranda voicu says:

    Supa crema de creveeeti. Mor dupa ea!! Si creveti burtosi trasi la tigaie cu unt si stropiti cu prosecco, yum^^

  10. R. says:

    risotto cu fructe de mare, greek style. mega yummy!

  11. Anonymous says:

    Calamar pe gratar cu paine unsa cu usuroi si ulei de masline.. Delicios!!
    Mihaela

  12. Creveti uriasi cu rosii coapte pe gratar, cu usturoi, gem de chilli si paine de casa :)

  13. Lorena says:

    Un Munte de scoici negre perpelite intr-o tigaie cu putin unt, peste care adaug putin vin, acopar tigaia. la sfarsit mult patrunjel deasupra ca sa simt savoarea. Daca am si prosecco in casa sa le imbin sunt cea mai fericita!

  14. Rall says:

    Nimic nu se compara cu o paella generoasa si multicolora executata in 2 si papata pana nu apuca ultimul fir de abur sa se desprinda de mancare. Cu mix de fructe de mare congelate (ca-i mai ieftin) si orez cu bob lung (caci dumnealui nu-i place orezul lipicios) ametite in wok langa ardei colorati dupa care da-i cu sare, da-i cu piper…si inca putin piper, da-i cu ceva iute si cu ce mai e prin paharul cu condimente…et voila! cu mainile manjite si sortzul impecabil incepem sa impartim dupa gradul de pofta manifestata :)

  15. Mirela Rugina says:

    O halcă sănătoasă de ton, proaspăt tăiată de pe ditamai peștele, stropită cu lămâie și perpelită pe grătar … Merge și un antreu cu creveți – oricum și de orice fel :)

  16. iubesc fructele de mare si cateva retete care imi plac mult ar fi: midii intr-o supa cu lapte de cocos si lemongrass; creveti facuti in unt cu sare,usturoi, lamaie, chilli si patrunjel; calamar tras la tigaie in ulei de masline, usturoi si patrunjel si pastele cu fructe de mare :)

  17. Rall says:

    Ultima oara am mancat in Eforie Nord o portie frumoasa de carnita de scoici pane si cu mujdei in care am imbibat bine coaja unei paini proaspete…Divin!

  18. Uli says:

    Scallops la gratar. DELICIOS! Nimic mai simplu si mai bun!

  19. Amalia G says:

    Finger food idea…creveti tavaliti prin salsa rosa si serviti pe frunze de salata, cu putina lamaie deasupra si un fulg de chili

  20. CristinaP says:

    paella cu fructe de mare… O reteta rapida, usoara, perfecta pentru o cina in doi, sau pentru o seara intre prieteni!

  21. | says:

    Cand am chef sa ma transpun putin, iau multi creveti pe care ii chinui putin in unt, cu mult piper, apoi ii sting cu bere sau vin alb si presar putin patrunjel tocat f marunt. Savurez cu familia si prietenii apropiati, toti murdari pana la cot si urechi [se mananca fara tacamuri!!], neaparat cu vin alb si uitandu-ne dubios la cei care vor vin rosu. Daca ma simt generoasa, fac si un homemade lemon ice-tea, eventual cu menta.

    Mihaela Zet.

  22. Anonymous says:

    imi plac la nebunie stridiile pregatite in felul urmator: stridiile se spala, se curata impuritatile de pe ele si se arunca intr-o oala in care am pus la incins 3 linguri deulei si cateva bucatele de ansoa. Peste ele, rapid,punem rosii proaspete taiate cubulete, rosii uscate la soare, ceapa si usturoi. Se lasa 5 minute si apoi se servesc cu patrujel din abundena si cu un pahar de Proseco:)

    Adrian Iordanescu

  23. Andreea says:

    Tanjesc dupa un cocktail de fructe de mare, cu creveti, caracatite si tot felul de minunatii din mare. Cu un strop de lamaie si un vin bun!

Comenteaza
Follow on Instagram