John Lennon Wall #inPraga

04 Aug 2013, Cristina Mazilu
Dupa asasinarea lui John Lennon in decembrie ’80, un portret al muzicianului a fost pictat pe un zid vizavi de ambasada Frantei, alaturi de graffitiuri cu mesaje impotriva regimului politic, dar si de versuri Beatles.

Chiar daca ziua politia vopsea peretele in alb, acesta nu ramanea curat mult timp, desenele reaparand peste noapte, zidul redevenind plin de versuri si flori.

Dupa revolutia de catifea din 1989, zidul a ramas un simbol, iar turistii au inceput sa vina si ei aici si sa-si lase propriile contributii. Cum ar fi tanara de mai jos, pe care mintea n-a dus-o prea departe “Love and Strawberry Fields Forever” si “Bubbly & Carbs”. Atata s-a priceput.

 

Un zid similar exista si in Moscova, dedicat muzicianului Victor Tsoi.

Eu am ajuns la Lennon Wall in timpul Cursei #inPraga.

♫ soundtrack  
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (3)
 1. Anonymous says:

  OUT OF TOPIC: Crezi ca poti scrie un articol despre cuptoare? Eu imi renovez bucataria si vreau sa imi cumpar un cuptor bun. Nu stiu daca sa optez pentru unul pe gaz sau electric. Nu stiu ce anume sa caut si ce defineste un cuptor bun. Pentru ca tu ai avut ocazia sa foloseste multe cuptoate, crezi ca poti impartasi cu noi din experienta ta?
  Cuptorul tau de acasa este electric sau pe gaz si ce model?

  Multumesc
  Lori

 2. Anonymous says:

  Prima imagine cu zidul aduce cu picturile lui Kandinski…
  Emana viata prin toate culorile.
  Flor

 3. Ally says:

  Nah, “Pasta is what happens while you’re busy making other plans” era luat :))

Comenteaza
Follow on Instagram