Mancare #inPraga

03 Aug 2013, Cristina Mazilu
Praga straluceste la apus in toate nuantele de auriu, da’ nu e la fel de shiny si la capitolul mancare. Exista in oras doua restaurante cu cate o stea Michelin – Degustation Bohême Bourgeoise si Alcron, unde, in ciuda planului de acasa, n-am mai reusit sa ajung. Si nu pot sa zic ca plang dupa asta – in unele situatii chiar cred ca e mai bine sa stai la o masa cu oameni misto decat la o masa goala, dar cu mancare buna.

Din experienta de acum cativa ani stiam ca la multe dintre restaurante risc sa mi se intample o aglomeratie de carnuri – porc, gasca, rata iepure, si mai mult porc, vita -, alaturi de galusti (knedlíky) si alte feluri grele si pline de sosuri. Uneori gustoase, dar pofta ti se taie cam repede la 40°C.

Din fericire, in prima seara am ajuns la un restaurant italian, Marina Grosseto Ristorante. Pe malul raului, aproape de podul Carol, acolo am gasit un meniu scurt si bine alcatuit, si niste feluri de mancare simple si absolut delicioase. Mentiune speciala pentru sorbetul home-made de capsuni & prosecco ;-)

Bruschette cu rosii si busuioc

 

Crostini cu creveti in sos de lamaie si ghimbir

 

Tartar de ton

 

Caracatita la gratar

 
 
Celalalt restaurant care mi-a placut a fost Cafe de Paris (french, obviously), unde ni s-a intamplat foie gras, antricot de vita si multa bere Staropramen
 

Supa de ceapa

 

Terina de foie gras

 

Ton si St. Jacques

 

Antricot de vita

 

Salata cu ton in crusta de susan

 
 
Dar sa fim seriosi – prima chestie in care m-am infipt cand am ajuns la Praga, at freakin’ early o’clock in the morning, au fost niste carnati :-))
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram