5 motive pentru o vacanta in Cipru

16 Jun 2014, Cristina Mazilu

(Cum anul trecut pe vremea asta imi faceam bagajele pentru Cipru, iar azi e luni si eu am chef de luat lumea-n cap, mi s-a parut un moment bun pentru liste retrospectivo-nostalgice)


Mezedes
N-ai sa te plictisesti in tavernele cipriote – mesele sunt bogate in peste si fructe de mare proaspete, dar vei gasi si multe feluri pe baza de carne sau legume. Nu rata carnatii picanți pastourmas, condimentati cu boabe de coriandru. Comanda meze (mezedes) si vei avea tot timpul o masa plină de chestii interesante.

 

Scufundări
Langa Larnaca vei gasi unul dintre cele mai cautate locuri pentru scufundari – epava Zenobia, care s-a scufundat in 1980 si care ofera un spatiu fabulos pentru explorari subacvatice.

 

Archontiko Papadopoulou 
In satul Kronos vei gasi unul dintre cele mai celebre restaurante cipriote, transformat in centru gastronomic. Descopera aici un restaurant, o cafenea, o cofetarie, o crama, un bar, dar si un magazin de unde poti cumpara produse traditionale. Experimenteaza  felurile de mancare locale, toate pregatite cu ulei de masline si aromate cu ierburi cipriote.

 

Zboruri rapide 
Din Bucuresti ajungi la Larnaca in 2 ore, cu avionul. Tarom, Wizz Air si Blue Air ofera curse regulate, iar pe perioada verii poti găsi si curse charter.

 

Ape linistite 
Aproape 60 din plajele cipriote au primit steagul albastru. Astea inseamna ca au standarde ridicate in ceea ce priveste siguranta oamenilor, respectul pentru mediu, iar apele sunt linistite (si colorate in cele mai frumoase nuante de turcoaz).

 

Mai multe povesti din Cipru – aici.
Tags
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram