“Ce ziceti de un potluck garden party?”, ne-a scris Monica acum cateva saptamani. Ce am raspuns era evident. Ce s-a intamplat era de asteptat – ca doar ce altceva se poate intampla cand multi food bloggers se aduna la un loc? Pai o gramada mai mult sau mai putin ordonata de mancare effin fantastic. Multa si buna.
Potluck inseamna ca fiecare dintre noi a contribuit cu un fel (sau mai multe) de mancare, pe care le-am insirat pe masa si pe care le-am devorat fara exceptie intr-un cor de “uuuugh”, “mmmmm”, “aaaah”, “yuuum” si alte interjectii apreciative. Deci a fost bun cu strigaturi.
Mai exact, lucrurile s-au desfasurat dupa cum urmeaza in meniul de mai jos:
STARTERS & SIDES
Radu a pregatit paine cu secara si maia si paine de grau cu maia
Cookie– oua umplute cu toppinguri fancy | bors de pui cu patrunjel si leustean
Lavinia– salata cu orz, apio, verdeata si rodie | salata de linte verde cu rosii coapte si gorgonzola
Ana – pateu de galbiori|calamari umpluti cu branza feta
Andie – cartofi copti in jar, cu sos de iaurt si tahini
Monica – dovlecei, vinete si porumb la gratar cu dressing Asian inspired
Madalin – dovlecei la gratar cu mega-mujdei (we’ll call it awesomesauce!)
Andreea – pasta de branza cu nuci si rosii uscate | salata de fasole verde, naut, alune de padure si dressing de mustar
Mihai – baghete cu unt, usturoi si patrunjel | salata cu varza, sfecla, portocale, rodie, baby spanac, feta si seminte
Catalina a pregatit – sorbet de coacaze negre, miere, menta | sorbet de zmeura, miere, piper | sorbet de capsune, lamaie, menta | inghetata vegana de soc, inghetata de vanilie si ulei de masline
Concluzia mea e ca cele mai frumoase duminici se intampla cu prietenii, iar cele mai delicioase – cu prietenii foodie. Much love, y’all!
Asa ca mai avem doua luni de vara (ba chiar si cel putin una de toamna) in care sa ne reproducem in diverse variante outdoor: picnicuri, pool parties, Good Food BBQ Party, si alte intamplari fericite.
Bors de pui cu leustean
Dovlecei, vinete si porumb la gratar cu ierburi aromatice si dressing asiatic
Salata de orz cu telina apoi, verdeturi si rodie
Mici! Multi! 100!
Bagheta cu unt, usturoi si patrunjel
Salata de linte verde cu rosii coapte si gorgonzola
Cookie’s plate
Banane caramelizate, coapte la gratar
Coquelettes
Porumb copt
Andie’s plate
Salata cu varza, sfecla, portocale, rodie, baby spanac, feta si seminte
Salata de fasole verde cu naut, alune de padure si dressing de mustar
[…] 4. Petrecerea c-o gazdă dar cu mai mulți bucătari. Așa numita Potluck party, unde fiecare vine de acasă cu ce-l taie capul (dar să fie mâncare). Cam așa s-a întâmplat anul trecut când gazda a fost familia Foodie . Am fost mulți, numai bloggeri culinari și fiecare s-a dat peste cap să acopere o anumită parte a mesei. O parte au venit cu antreuri, unii au făcut grătarele pe loc, alții au adus salata nesfârșite (Mazi + Kissir= love), iar eu m-am ocupat de deserturile foarte reci (sorbet de coacăze, înghețată vegană de soc, înghețată cu ulei de măsline- marele hit al verii, sorbet de căpșune, sorbet de zmeură). Nu că vreau să mă laud dar cea cu ulei de măsline a fost ce mai bună din parcare. O voi reface și-o voi posta pe site, atunci a fost executată în mare viteză, fără timp de fotografii. Restul felurilor de la masă le găsiți la Mazi-n post. […]
Superb! la cat mai multe adunari din astea de care sa va bucurati toti, totul arata fantastic.
M-as face food blogger doar pt asa ceva :D
Daca nu participam fizic, macar niste retete pe langa poze :-)
Ce de bunatati! M-ai omorat!
[…] Best party: Pot luck Party hosted by yours truly A fost epic si se va repeta si la anul. […]
[…] 4. Petrecerea c-o gazdă dar cu mai mulți bucătari. Așa numita Potluck party, unde fiecare vine de acasă cu ce-l taie capul (dar să fie mâncare). Cam așa s-a întâmplat anul trecut când gazda a fost familia Foodie . Am fost mulți, numai bloggeri culinari și fiecare s-a dat peste cap să acopere o anumită parte a mesei. O parte au venit cu antreuri, unii au făcut grătarele pe loc, alții au adus salata nesfârșite (Mazi + Kissir= love), iar eu m-am ocupat de deserturile foarte reci (sorbet de coacăze, înghețată vegană de soc, înghețată cu ulei de măsline- marele hit al verii, sorbet de căpșune, sorbet de zmeură). Nu că vreau să mă laud dar cea cu ulei de măsline a fost ce mai bună din parcare. O voi reface și-o voi posta pe site, atunci a fost executată în mare viteză, fără timp de fotografii. Restul felurilor de la masă le găsiți la Mazi-n post. […]