Eat Istanbul

11 Aug 2014, Cristina Mazilu

Daca esti indragostit de Istanbul, cartea pe care am descoperit-o e ceva de care trebuie sa te feresti. Odata ce-ai pus mana pe ea, te imbolnavesti de dor (atat de duca, cat si de kebab), de pofta de midii dolma si sandwich-uri cu peste in port, de chef de piata de peste de sub Galata, de plimbari pe malul Bosforului si, in general, de mancare exceptionala.

Cartea, scrisa de Andy Harris (redactorul sef al Jamie Magazine) si ilustrata de David Loftus (fotograful care a facut pozele pentru toate, mai putin una, din cartile lui Jamie Oliver, si care a ilustrat si volume semnate de Gennaro Contaldo, April Bloomfield, Rachel Khoo, Elizabeth David) este o bucurie pentru oricine iubeste bucataria turceasca, atat de vibranta si de diversa.

Parte carte de bucate, parte jurnal de calatorie, cartea descopera nu doar retete delicioase din bucataria turceasca, dar si personajele aflate in spatele acestora – brutari, bucatari, pescari sau vanzatori.

Gasesti intre copertile ei peste 90 de retete care stau la baza bucatariei turcesti, de la platouri cu mezze, la kofte si salate, la supe, pilaf, kisir (my favourite!) si baclavale.

Si, asa cum spuneam, fotografiile lui David Loftus te fac sa vrei sa te ridici de la birou, sa te duci in parcare, sa te urci in masina si sa te opresti 8 ore si 637 de kilometri mai tarziu, undeva langa podul Galata.

Cartea costa 124,90 lei, pe books-express.ro.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (7)
 1. Ally says:

  Sandwich-uri cu peste din port… cel mai bun sandwich pe care l-am gustat EVER :)

 2. dorul asta de Istanbul nu-i lucru usor, I tell you :-/

 3. Anonymous says:

  Asa e…in fiecare an m-as duce cateva zile doar pentru mancare si atmosfera. Si, din pacate, n-am mai fost din 2008 :-(
  Sigur, ma duc la anul si-mi iau si flacaul :D
  Beatrice

 4. Tea Slabeste says:

  Tocmai am lesinat si-am ajuns in rai. Pot schimba biletele de Dublin in alea de Istanbul?:D

 5. Anonymous says:

  Draga mea,
  Impartasim aceiasi dragoste pentru Istanbul. Iti pot oferi o alternativa cand vii la mal de mare. Exista un restaurant cu specific turcesc ce nu se lasa mai prejos fata de delicatesele autentice. Nu am intrat sa fac reclama caci nu am nicio legatura cu cei ce au restaurantul (poate ca e la doi pasi de casa mea) insa vino cu inima deschisa -desi am un feeling ca ai auzit de el- la KONAK Restaurant Constanta.
  Iti zic din start ca sunt veritabili turci drept dovada nu se servesc bauturi alcoolice..un minus pentru un restaurant insa mancarea e divina.
  Cine stie poate dam una de alta :))
  Gule, gule!
  Michelle

 6. @michelle – chiar o sa incerc sa ajung in weekend! multumesc pentru recomandare :-)

 7. Anonymous says:

  Cu multa placere.
  Nu uita sa urci si la etaj macar pt cateva poze. Sper sa iti placa.
  O zi frumoasa!
  M.

Comenteaza
Follow on Instagram