3 paini, 3 sandwichiuri, 1 concurs
Sunt cateva feluri de mancare – cum sunt salatele si sandwichurile – care de multe ori raman intr-o zona foarte banala, cand de fapt ar putea fi niste feluri de mancare spectaculoase.
Asa ca atunci cand cei de la Paul m-au provocat sa creez trei sandwich-uri pentru trei dintre painile lor am acceptat rapid. Can’t say ‘no’ to a creative challenge ;-)
Ce-a urmat mai departe a fost o joaca cu cateva dintre ingredientele mele preferate. A rezultat un sandwich vegan, pregatit cu pain complet, unul de-a dreptul carnivor – cu carpaccio de vita si pain platine, si un al treilea (de care nu ma mai satur!) – un open sandwich cu salata de creveti asezata pe o felie de pain flamand complet.
Mai jos gasiti si retetele. Let me know care va place mai mult si, daca aveti o combinatie speciala pe care o folositi in sandwich-urile preferate, propun o demonstratie live!
Trimite-mi pana luni, 27 octobrie, un mail pe office@mazilique.ro cu reteta ta preferata de sandwich si, daca imi starnesti curiozitatea, te voi invita pe 31 octombrie, la brutaria Paul de la Universitate pentru o scurta – dar savuroasa! – competitie de sandwich-uri. Noi iti punem la dispozitie ingredientele, tu iti pui la bataie imaginatia si la final sigur vei primi un premiu delicios.
Dar sa revenim la sandwich-urile de azi:
Sandwich cu morcov, stafide si humus
INGREDIENTE
5 minute, 2 bucati
- 1 morcov mare, curatat si dat pe razatoare
- 2 linguri de stafide
- ½ lingura de otet de vin alb
- 1 lingura de menta tocata
- 4 felii de pain complet
- 3 linguri de humus
Amesteca morcovul cu stafidele, uleiul si otetul. Asezoneaza cu sare si piper proaspat rasnit si adauga menta.
Imparte humusul pe doua dintre feliile de paine, intinde-l uniform si pune deasupra mixul de morcov. Asaza celelalte doua felii de paine deasupra si formeaza sandwichurile.
Triplu sandwich cu vita
INGREDIENTE
5 minute, 2 bucati
- 200g de vita (eu am folosit carpaccio, dar merge minunat si cu felii de roast beef)
- 6 felii de pain platine
- 1 castravete murat, tocat marunt
- 1 lingura de capere, tocate marunt
- 1 mana de patrunjel, tocat marunt
- 3 linguri de maioneza
- ½ lingurita de sos Worchestershire
- 4 picaturi de sos Tabasco
- ½ cepa rosie, tocata marunt
Pentru a face sosul, pune intr-un bol castravetele murat, caperele, ceapa, patrunjelul si adauga maioneza, pentru a lega ingredientele. Asezoneaza cu sare, piper si cele doua sosuri – Worchestershire si Tabasco.
Pentru a asambla sandwich-ul, taie painea in felii si aseaza in straturi: o felie de paine, o lingura generoasa de sos, doua felii de carpaccio de vita, inca o felie de paine si apoi repeta.
Adauga si un strat de frunze de salata.
Sandwich cu salata de creveti
5 minute, 1 bucata
- 100g de creveti decorticati, fierti si raciti
- 1 felie de pain flamand complet
- 1 lingura de maioneza
- 1 lingura de marar tocat marunt
- 1 lingurita de sos de ardei iute Sriracha
- ½ castravete taiat in cubulete
- 1 mana de rosii cherry, taiate pe jumatate
- 1 mana de frunze de rucola
- 1 lingura de zeama de lamaie, plus extra pentru servit
Intr-un castron amesteca maioneza cu sosul Sriracha, jumatate din marar, sucul de lamaie si zeama de lamaie. Asezoneaza cu sare si piper proaspat rasnit. Adauga apoi castravetele, crevetii si rosiile apoi amesteca.
Pe o farfurie, pune felia de pain flamand complet, asaza deasupra frunzele de rucola si apoi amestecul cu creveti. Presara deasupra mararul ramas si serveste alaturi de sferturi de lamaie, care sa poata fi stoarsa deasupra.
Deci, cum vi s-a parut? Astept si propunerile voastre de retete pana luni, 27 octombrie, la office@mazilique.ro, si ne vedem pe 31 octombrie, la Paul de la Universitate.
Am trimis :)
Me 2 \m/ -_- \m/
Bookmarked ;) Incerc reteta nr 2. Doar mi-e frica de maioneza aia… inca nu am gasit una pe gustul meu :)
Cand vom primi raspuns daca au fost considerate interesante retetele sau nu?:)
Buna! :)
Cum este acel carpaccio ? Unde se găsește ?
Multumesc!
este, practic, carne cruda de vita, taiata foarte subrire. eu am luat-o de la Mega Image
[…] vreo două săptămâni am citit la Mazi pe blog despre lansarea unui concurs de făcut sandvişuri, în colaborare cu Brutăriile Paul care fac anul acesta 125 de ani de la înfiinţare, la mama […]
[…] cu titlul „Bread Artists”, au fost selectați în urma unui concurs desfășurat pe blogul Mazilique.ro. Cristina Mazilu a lansat provocarea către cititori odată cu trei rețete de sandwich-uri propuse […]
[…] cu titlul „Bread Artists”, au fost selectați în urma unui concurs desfășurat pe blogul Mazilique.ro. Cristina Mazilu a lansat provocarea către cititori odată cu trei rețete de sandwich-uri propuse […]