(Indian) Summer caprese

03 Sep 2014, Cristina Mazilu

Inca nu m-am lamurit daca astea sunt ultimele zile de vara sau primele de toamna, dar cred ca e un moment bun pentru feluri delicioase, cu care o sa ne mai intalnim abia peste un an. Asa ca am profitat de rosiile minunate care inca se mai gasesc in piata.

 

summer-caprese

INGREDIENTE

6 portii, 5 minute

  • 700g rosii bine coapte
  • 250g mozzarella
  • 50ml ulei de masline extravirgin
  • 1 legatura busuioc proaspat
  • 2 linguri otet de sampanie (dulceata si aciditatea sa pun mai bine in valoare rosiile si ierburile aromatice)
  • sare (eu am folosit Maldon pentru textura sa; se gaseste la Mega Image Concept Store si FT-shop.ro)

 

Folosind un cutit ascutit, taie mozzarella in felii groase cam cat un deget (eu am folosit bulgarasi mici de mozzarella, deci n-a mai fost cazul), si asaza-le pe un platou.

Taie rosiile in felii – daca folosesti rosii cherry (sau alta varietate mica), taie-le in jumatati -, pastrand zeama, apoi pune-le langa mozzarella.

Rupe frunzele de busuioc si presara-le deasupra salatei.

Intr-un bol (sau poti folosi un borcan cu capac), amesteca otetul cu zeama ramasa de la rosii si cu uleiul de masline. Toarna apoi vinegreta obtinuta peste salata si presara fulgii de sare.

 

Bucura-te de ultimele zile de indian summer.

 

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (1)
Comenteaza
Follow on Instagram