Tocana marocana de curcan cu caise confiate & linte

18 Apr 2013, Cristina Mazilu

Carne frageda, sos aromat si consistent, putine calorii – tocana asta are tot ce-i trebuie ca sa se mai intample pe la mine prin bucatarie.

Intai am aliniat ingredientele de care aveam nevoie:

INGREDIENTE
suficiente pentru 4 portii

  • 1 piept de curcan, taiat in bucati
  • 100 g linte
  • 1 ceapa mare, taiata marunt
  • 1 lingura de ghimbir ras
  • 3 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 mana de caise confiate, taiate in bucati
  • sucul de la 1 lamaie
  • semintele de la 1 rodie
  • 1 legatura de patrunjel, tocata
  • 1 litru de supa de pui
  • 2 lingurite de ras el hanout (un mix nord-african de condimente – ca si la garam masala, nu e o reteta stricta; ras el hanout presupune un amestec din cele mai bune spice-uri pe care le are vanzatorul; la noi e de gasit aici)

Mai complicat a fost sa adun ingredientele, restul a fost foarte simplu: intr-o tigaie incapatoare (cu pereti inalti) am incins 1 lingura de ulei de masline si am calit ceapa, usturoiul si ghimbirul. Am adaugat sare si piper proaspat rasnit si am amestecat pana s-a inmuiat ceapa. Vreo 8 minute.

Apoi am adaugat curcanul si l-am ametit prin tigaie vreo 5 minute, pana s-a rumenit putin. Am adaugat mixul de condimente, lintea, caisele tocate si zeama de lamaie.

Dupa care am turnat supa de pui si-am lasat sa fiarba incet vreo juma’ de ora or so, pana ce carnea a fost frageda, iar supa a scazut.

Am amestecat tocana cu patrunjel si seminte de rodii si-am impartit-o cu prietenii. Mancarea impartita cu prietenii e intotdeauna mai buna, in caz ca nu era deja evident.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (4)
  1. Haplea says:

    Grozava tocana marocana!!!!

  2. Lili says:

    Un deliciu, am facut-o deja de doua ori, a avut mare succes, si o s-o mai fac de inca cel putin doua ori acum in decembrie, pentru musafiri – e ceva deosebit :) Un singur lucru o sa incerc sa il fac altfel data viitoare, o sa adaug lintea si caisele ceva mai tarziu, pentru ca in jumatate de ora de fierbere se fac cumva terci si nu se mai disting in toata masa. Sa vedem cum iese.

  3. Ana says:

    Salut. Am vreo sansa sa scot la capat aceasta reteta fara “ras el hanout”? Poate sa il inlocuiesc cu ceva improvizat? Merci :-)

    • Cristina Mazilu says:

      hello,

      da – poti improviza cu un amestec de condimente. pentru ca, practic, asta este ras el hanout. la fel ca garam masala la indieni, e un mix din cele mai bune condimente pe care le are cineva in pravalie. daca nu-l gasesti de cumparat in super/hypermarketuri, poti sa-l faci singura :-) asta e o reteta http://www.epicurious.com/recipes/food/views/ras-el-hanout-101070 dar nu trebuie sa te tii de ea neaparat, poti improviza

Comenteaza
Follow on Instagram