Toscana: Tiramisu

21 Oct 2014, Cristina Mazilu

Au trecut multi ani de cand n-am mai incercat o reteta noua de tiramisu. Asa ca seara de cooking cu Gabriele Bertaccini a fost o ocazie buna pentru a da un refresh la capitolul asta.

Singura problema a fost ca mi-a pus in brate o reteta in italiana, deci noroc cu aplicatia Google Translate de pe telefon, pentru ca vocabularul meu se opreste undeva dupa pizza, aglio, olio e pepperoncino si prosecco.

 

INGREDIENTE

30 de minute plus timpul de asteptare, 12 portii

  • 360ml cafea tare sau 6 espresso duble
  • 4 linguri de rom
  • 250g zahar
  • 6 oua de marime medie
  • 120ml vin Marsala
  • 500g mascarpone
  • 24 de piscoturi
  • 80g ciocolata neagra, rasa
  • pudra de cacao, pentru pudrat

 

Amesteca cafeaua cu romul si 50g de zahar. Mixeaza cu un tel sau o lingura pana ce zaharul se dizolva

Separa ouale. Intr-un bol curat, bate bine albusurile pana ce se intaresc. In bolul in care ai pus galbenusurile, adauga restul de zahar si vinul Marsala, apoi mixeaza pana ce obtii un amestec aerat, de culoare deschisa. Adauga branza mascarpone si amesteca usor, apoi incorporeaza in amestec albusurile batute.

Moaie piscoturile in amestecul de cafea, lasandu-le sa absoarba putin lichid. Asaza jumatete din piscoturi pe fundul unei tavi.

Cu ajutorul unei linguri, pune deasupra jumatate din crema de mascarpone si intinde-o in mod egal peste piscoturi. Presara ciocolata rasa. Pune restul de piscoturi deasupra, continua cu inca un strat de crema si pudreaza cu cacao.

Lasa prajitura la frigider cel putin 8 ore inainte de a o servi.

 

TIPS-amp-TRICKS1

Daca vrei sa servesti tiramisu in portii individuale, foloseste 12 pahare  de dimensiuni egale, nu foarte mari.

Pune pe fundul fiecarui pahar cate un jumatate de piscot, apoi adauga o lingura crema, presara putina ciocolata rasa, adauga cealalta jumatate de piscot, inca putina crema. Repeta cu celelalte doua jumatati de piscot, incheie cu un strat de crema si pudreaza cu cacao.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (4)
  1. Raluca says:

    Cata…cruzime… 8 ore la frigider? Cine poate rezista atat…? :D

  2. Raluca says:

    “Moaie”?? Cred ca vrei sa spui “Inmoaie” :)))

  3. Maria says:

    Buna! Ce vin Marsala foloseti si de unde il cumperi?

Comenteaza
Follow on Instagram