Salată de orez cu căpșuni

07 Apr 2017, Cristina Mazilu

Dupa cateva saptamani de teste in bucataria de la studio, pot sa ma declar multumita de meniul pe care l-am crosetat pentru Paste. Ce-i drept, m-am concentrat mai putin pe traditie, si mai mult pe combinatii misto si, pe cat posibil, pe sezonalitate.

Asa ca au rezultat niste retete pe care le veti putea gati si cu multe, multe alte ocazii (eu cu siguranta asa o sa fac). Prin urmare, de azi si pana pe la mijlocul saptamanii viitoare o sa postez cel putin doua retete pe zi, asa ca mai dati un refresh din cand in cand ;-)

Reteta de mai jos e una pe care pe parcursul anului o veti putea adapta dupa chef si – mai ales – dupa ce gasiti pe taraba. De exemplu, eu abia astept sa o incerc intr-o varianta cu visine in loc de capsuni. Anyway, have fun with it!
 
INGREDIENTE

30-35 de minute, 4 persoane

    • 200g mix de orez basmati si salbatic
    • 50g quinoa
    • 80g migdale
    • 1 ceapa medie
    • 2 linguri ulei de floarea soarelui
    • 30g rucola
    • 3-4 linguri ulei de masline
    • 1 mana de frunze de busuioc (aprox. 20g)
    • frunzele de la o legatura de patrunjel
    • 10-12 capsuni
    • suc de lamaie
    • ulei de masline
    • sare si piper proaspat rasnit

 

Pregateste 2 craticioare.

Intr-una dintre ele toarna orezul, acopera-l cu apa si pune-l la fiert pe foc mediu, pana cand orezul se inmoaie (aproximativ 10-15 minute).

In cealalta craticioara, pune quinoa la fiert impreuna cu suficienta apa, pana cand se umfla si se inmoaie (cam 10 minute).

Curata ceapa si tai-o in felii subtiri. Intr-o tigaie, incinge 2 linguri de ulei de floarea soarelui, adauga ceapa feliata si parjeste-o la foc mare timp de 5-8 minute, amestecand continuu (cu atentie, sa nu se arda). La final, trebuie sa obtii un amestec de fasii crocante si altele mai moi.

Toaca grosier migdalele, rupe frunzele de busuioc, taie capsunile in felii si toaca frunzele de patrunjel.

Dupa ce s-au fiert orezul si qunioa, scurge-le de apa, clateste-le cu apa rece pentru a le raci si pune-le intr-un bol incapator. Adauga peste ele ceapa prajita, ierburile aromatice, migdalele tocate si rucola. Asezoneaza cu sare, piper, ulei de masline si suc de lamaie. La final, adauga feliile de capsuni si mai amesteca putin, astfel incat sa le distribui in toata salata.

Se pastreaza bine in frigider de pe-o zi pe alta, dar inainte de a o servi, las-o sa ajunga din nou la temperatura camerei.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram