Cum a fost la Peroni Cucina & Design Workshop

21 Mar 2015, Cristina Mazilu

La finalul saptamanii trecute s-a intamplat workshop-ul pe care-l anuntasem aici la inceputul lunii trecute. 20 de oameni misto s-au adunat la Fratelli Espresso Bar ca sa afle doua chestii foarte importante: cum sa pregatesti mancarea pentru o petrecere intr-un fel simplu, rapid si fara sa gatesti (asta a insemnat workshop-ul sustinut de mine) si cum sa aranjezi masa ca-n Downton Abbey. Sau ma rog, Casa Regala a Romaniei, pentru ca partea a doua a fost sustinuta (evident ca nu de mine – have we met? I’m pretty much a cavemanwoman, mananc cu mana) de Sandra Gatejanu, Director de Protocol al Casei Regale a Romaniei.

Despre prima parte insa pot sa va spun asa: pentru a pregati mancare pentru o petrecere fara sa fie vorba de gatit serios, am recurs la trucurile bucatariei italiene. Mai exact, la o combinatie de antipasti. Mi se par perfecte pentru o petrecere pentru ca:

  • se pregatesc usor, rapid si simplu
  • e suficient sa folosesti ingrediente foarte bune pentru a avea rezultate exceptionale
  • bucataria italiana e una pe gustul tuturor
  • poti pregati multe feluri de antipasti, asa ca nimeni nu se va plictisi

 

Prin urmare, cei 20 de participanti la workshop au gasit gata pregatite mesele de lucru, cu toate ingrediente si ustensilele de care aveau nevoie pentru a pregati un platou cu antipasti. Am ales vreo 15 feluri, asa ca fiecare a putut descoperi o noua combinatie favorita.

_P4A4558

_P4A4528

_P4A4556

Ce a urmat a fost asa: cititoarele mele super (da’ super!) misto au crosetat antipasti delicioase, eu – ca de fiecare data cand am emotii – am vorbit mult si am facut glume ciudate (ce bine ca s-a mai si ras! :-)), iar la final toate am avut cate un platou cu multe feluri de antipasti si cate o bere Peroni in mana.

_P4A4561

_P4A4574

_P4A4591

_P4A4593

_P4A4597

_P4A4625

Deci totul e bine cand se termina cu bine, cum ar spune Shakespeare. Sau cu bere rece, cum as spune eu.

In caz ca sunteti curiosi totusi ce antipasti am pregatit, acestea au fost combinatiile:

  • Scobitori cu mozzarella, rosii cherry si busuioc
  • Smochine umplute cu gorgonzola, invelite in prosciutto
  • Crostini cu anghinare, usturoi si menta
  • Involtini de bresaola cu rucola si parmezan
  • Crostini cu caracatita, usturoi si lamaie
  • Grisine invelite in prosciutto
  • Crostini cu ardei copt, ansoa si capere
  • Salam napoletan impaturit cu mozzarella si busuioc
  • Crostini cu capsuni si otet balsamic
  • Para invelita in prosciutto
  • Crostini cu prosciutto, brie si rosii uscate

…and so on, ca nu-mi mai aduc aminte restul :-)))

Acestea fiind executate, plus pauza de Peroni rece, a urmat partea a doua a workshop-ului L’arte dell’Ospitalita. Silvia a exemplificat cum se aranjeaza masa pentru o cina formala, cate pahare trebuie sa fie pe masa, pentru ce-s fiecare, de cate furculite avem nevoie, care e distanta optima dintre musafiri si de ce fiecare dintre ei are nevoie de propriile solnite.

_P4A4718

_P4A4655

_P4A4755

Pentru mai multe fotografii de la Peroni Cucina & Design Workshop, intrati pe pagina de Facebook a Mazilique.ro.

Fotografii de Catalin Georgescu

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (2)
  1. Lela says:

    Gorgeous life…gorgeous lady!!!Viva Christine!!!

  2. Ana Maria P. says:

    Ah Mazilique ce fain ! Sa nu mai zic de linguri, furculite si pahaaaaare! Ce pacat ca nu sunt printesa! (printesele nu vorbesc cu “fain”, nu-i asa?) :)

Comenteaza
Follow on Instagram