De ce o sa-mi comand azi pepeni cat sa umplu o piscina

22 Jul 2015, Cristina Mazilu

In primii ani dupa ce m-am mutat in Bucuresti nu am mancat pepene. Nu pentru ca nu mi-ar fi placut, ci pentru ca mi se parea foarte complicat.

Nu pentru ca nu stiam sa folosesc cutitul, I had pretty decent knife skills even back then, dar problema era ca locuiam la etajul 4 al unui bloc fara lift. Si nu aveam nici masina.

Asa ca brusc toata treaba cu pepenele ridica alte probleme decat dilemele clasice de vara: “Oare e ok daca beau berea asta si mananc o felie de pepene?” (De ce nu, c’mon, live a little!). Trebuia sa ma duc la piata, sa iau pepenele in cauza (si eu nu mananc decat de la 7 kilograme in sus, altfel mi se pare ca-mi pierd timpul) (evident, pe drum se mai prindeau de mine si alte chestii, cum ar fi trei kilograme de dovlecei si unul de usturoi – pentru ca da, nici cu usturoiul nu ma incurc pentru mai putin), sa-l aduc pana acasa (si chestia cu rostogolitul de-a dura pe strada nu mi-a iesit, trust me, I tried) si apoi sa-l urc si alea 4 etaje. Cum nici pe vremea aia nu aveam suficienta motivatie cat sa merg la sala, treaba asta cu caratul nu ma amuza foarte tare, asa ca esuam cu bostanu’ in parcare.

Evident, cand am iesit din epoca de piatra, mai exact cand am putut sa-mi comand totul online, m-am simtit razbunata. Si asa nu-mi place sa merg la cumparaturi, as previously stated, asa ca au inceput sa-mi ajunga la usa tot felul de chestii: baxuri cu apa, lazi de bere, cutii de bubbly, gantere (?!), torturi cu 5 etaje. Really, as fi comandat si un pian daca ar fi incaput undeva in casa (da’ alea 300 de farfurii de care va tot zic tre’ sa stea si ele undeva).

In incheierea acestui rant e de fapt ce vroiam sa va zic (nu stiu cine m-a invatat sa ingrop lead-ul in halul asta), si anume ca azi toaaaata ziua aveti livrarea gratuita la orice cumparati din Supermarket eMAG.ro (peste 9.000 de produse oferite de Mega Image), ceea ce inseamna ca

1/ eu o sa comand o cantitate obscena de pepeni cu care de fapt o sa-mi umplu cada, pentru ca n-am piscina

si ca oamenii normali vor

2/ economisi timp

3/ evita aglomeratia (si caldura asta topitoare si toropitoare).

Dar revenind la mine, au un raft intreg de sampanie si prosecco, asa ca o sa ne citim (muuuuult) mai incolo, ca am inteles ca livrarea e extra rapida.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (2)
  1. Anca Popa says:

    Nu vad ce te impiedica sa comanzi pianul. Ai putea pune cele 300 de farfurii pe el si ti-ar mai ramine loc sa si intinzi un aluat sau ceva asemanator. Face impresie la musafiri. Lasind gluma, trebuie sa recunosc ca mi-ai amintit de o intimplare de acum vreo 16 ani. Nascuse o colega de ceva timp si ne-am gindit sa-i facem o vizita, dar cum nu se cade sa mergi cu mina goala, pe linga atentiile pentru copil o prietena a a avut ideea geniala de a-i lua un pepene. Piata era in drum, l-am ales pe unul din cei mai mari si ajunsi mai apoi in fata blocului am gresit scara. Evident era fara lift si ajunsesem deja pe la etajul 3 cind ne-am dat seama (pe vremea aia nu aveam niciunul mobil). Cobara, evident cu pepenele in brate, urca iar 3-4 etaje, dar totul e bine cind se sfirseste cu bine.
    Totusi, recunosc ca suna mai bine o cada plina cu sampanie (prosecco) decit cu pepeni.

Comenteaza
Follow on Instagram