Israel // Tel Aviv: Kimmel

09 Feb 2014, Cristina Mazilu
Kimmel este restaurantul la care am luat cina in prima seara petrecuta in Tel Aviv. Dar hai sa incep altfel: Kimmel a fost restaurantul la care am luat una dintre cele mai bune mese din ultimii ani.
Fara exagerare, mi-a placut tot ce-am gustat (si au fost vreo 16 feluri) (vezi colajele de mai jos) si am fost impresionata de nu de vreun nivel al tehnicii folosite de bucatar sau de vreo sofisticăraie, ci de asocierea ingenioasa de ingrediente, de suprapunerea de texturi si de aromele puternice.
Totul a fost exceptional, iar eu eram atat de entuziasmata ca ma balbaiam de bucurie, cum aproape niciodata nu mi se intampla (martori sunt prietenii care trebuie sa asiste la toate discutiile mele tensionate din restaurante, pretty much de fiecare data cand comand ceva de mancare).

Am incercat dupa cum urmeaza: paine de casa cu unt, masline si isop; pate de ficat de pui cu calvados, miere si gem condimentat de morcovi; salata de sfecla cu seminte de pin, in sos balsamic; risotto de ciuperci; ravioli cu salvie, ciuperci si cartofi dulci; ceviche nu-mai-stiu-ce-peste; chiftele de miel; curry de pui; niste salate exceptionale; paste cu topping de alune; tocana de vita si nu prea imi mai aduc aminte ce altceva – tot ce stiu e ca a fost incredibil de bun. Sa-mi scuzati pozele proaste, da’ era o acolo era o lumina de bec portocaliu, iar eu eram oricum prea ocupata sa stuff my face ca sa fac niste fotografii semi-decente.

Dupa ce am plecat de la carciuma am aflat ca aceasta e una dintre cele mai bune din oras, iar bucatarul este Shaul Ben Aderet, ceva famous chef prin Israel. In final, o sa-mi aduc aminte mult timp de acum incolo de Kimmel. Iar Tel Aviv e un loc unde trebuie neaparat sa revin – n-a fost nici macar un loc unde sa mananc prost cat am stat in Israel.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (1)
  1. BogdanC says:

    Si preturile? Ceva despre vin?

Comenteaza
Follow on Instagram