Despre lucrurile pe care merita sa dai banii

09 Sep 2016, Cristina Mazilu

Sunt doua lucruri pe care nu le-am mai facut anul asta: nu mi-am luat vacanta (but here’s hoping) si nu am mai facut cumparaturi (adica rochii, rochite, fundite – din astea de fete care merg la mall). O combinatie de n-am avut timp (situatia 1) si n-am avut chef (situatia 2).

Si nici nu as incuraja obiceiurile proaste in care dai in stanga si-n dreapta cu cardul, pentru ca eu nu as cumpara niciodata carpe in rate (e usor sa spui asta dupa ce ai un dressing full of rags :p) sau nu mi-as goli cardul de credit pe o bratara cu diamante

DAR

Exista un lucru in lume (si in viata, for that matter) pe care cred ca merita sa dai banii – pe experiente. Scuzati platitudinea, dar acestea sunt sigurele lucruri pe care le poti cumpara si care chiar te imbogatesc, din punctul meu (si al citatelor motivationale de pe Pinterest) de vedere. Carti, muzica, filme, muzee, calatorii sau (desigur) restaurante. Chestii pe care, odata ce ai dat banii, chiar te imbogatesc intr-un fel in care obiectele nu pot sa o faca vreodata.

Dar cum antreprenoriatul, acest nou drum pe care se pare ca l-am apucat la inceputul anului, chiar daca este ceva de mare success si glam (</snark) (not really, no) nu este insa ceva sigur. Nu stiu niciodata ce o sa se intample maine, da’ peste 3 luni. Cel putin la nivel teoretic, nu ma mai aflu intr-o pozitie in care sa-mi permit sa-mi programez viata in functie de piesele de teatru de pe West End sau turneele lui Alex Turner.

Insa cum realitatea e ceva ce am invatat uneori sa ignor, aceasta situatie nu ma impiedica sa-mi fac planuri. Chiar daca, in mod normal, sa-mi vad viata impartita intr-un excel si programata in 365 de casute de calendar e ceva ce-mi da o stare comparabila cu o pereche de pantofi cu tocuri de 12cm si cu un numar mai mic, planurile sunt ceva ce ma ajuta. Pentru ca-mi ofera something to look forward. And work for.

Si asa ma trezesc facand rezervari la Osteria Francescana peste 3 luni. Eu nu stiu ce o sa se intample in noiembrie, in afara de faptul ca o sa fiu cu un an mai batrana, chestie care se sarbatoreste cu sampanie vintage (si hopefully ne-biodinamica) si crema anti-rid, dar just in case ca o sa fiu intr-o bula falimentara, eu tot o sa vreau sa merg la cel mai bun restaurant din lume de ziua mea (23 noiembrie, mark your calendars and send happy thoughts) (and cherries).

Si pentru aceasta situatie, exista back up plans. Si MasterCard. Adica un card de credit pregatit pentru situatii de rasfat absolut necesar.

Cu cardul de credit MasterCard de la CEC Bank poti obtine o limita extinsa de credit prin card de pana la 60.000 de lei (asta daca il iei pan ape 31 octombrie). Cu el poti refinanta creditele de consum de la alte banci sau institutii financiare sau – pur si simplu – sa-ti iei o vacanta pe care altfel ai amana-o pentru dupa momentul magic in care iti intra plata pe un proiect/ primesti bonusul anual sau matusa bogata se gandeste sa-ti dea un avans la mostenire.

Also, pentru tranzactiile mai mari de 100 de lei, beneficiezi de rate (3, 6, 9 sau 12) fara dobanda.

Also #2 – daca te grabesti si-ti iei cardul pana pe 30 septembrie si efectuezi cel putin o tranzactie, poti castiga o vacanta intr-una din regiunile istorice ale Romaniei (ceea ce-ti rezolva mai usor problema cu vacanta, imho).

Mai multe informatii despre cardul de credit gasiti aici, iar mai multe informatii despre cum a fost la Osteria Francescana si care a fost amenda pentru acest moft aceasta experienta o sa gasiti aici, da’ mai pe la inceputul lui decembrie. Sau cel putin asa e planul :-)

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (2)
  1. Mona Momescu says:

    Am Mastercard, trimit happy thoughts de acum! Good enough? Happy thoughts pentru Dana Nica, de asemenea! Si am o reteta de tagine de pui cu salata marocana de portpcale, masline negre si ceapa, mama-mama! Gustata intr-o dupa-amiaza de noembrie la Ithaca, NY, “furata”, varianta scurta de pe site-ul Williams-Sonoma, ca inventez eu altele! Next trip for you, Kalustyan, NY, Lexington Ave @ 28th Street, stie Dana!

  2. Mirela says:

    Asa este, experientele merita intotdeauna sacrificiile financiare. Ne ajuta sa ne uitam in urma cu drag si nu cu regrete. Felicitari, te citesc cu drag! :)

Comenteaza
Follow on Instagram