Pizza cu chorizo, la tigaie
Intr-o incercare de a demonstra unei prietene ca pizza pe care o poti face tu singur e gata mai repede decat cea pe care o comanzi sa-ti vina acasa, s-a intamplat situatia de mai jos. Desigur, topping-ul ales a fost pe baza a ce am gasit in frigider, dar sigur ca aici e loc de improvizatie, imaginatie (and also leftovers :p )
INGREDIENTE
25-30 de minute, 1 pizza
- 250g faina
- ½ lingurita sare
- ½ plic de drojdie uscata
- 2 linguri ulei de masline
- 120ml apa
- 1 bila de mozzarella
- 4-5 linguri de passata de rosii
- 100g carnati chorizo, taiati felii
Incinge cuptorul la 220°C.
Intr-un bol incapator pune faina impreuna cu sarea si drojdia uscata si amesteca-le putin. Adauga uleiul de masline si apa, apoi framanta pana cand obtii un aluat.
Unge o tigaie cu o lingura de ulei si pune-o la incins, pe foc mediu. Intinde aluatul intr-o forma rotunda, de diametrul tigaii, apoi asaza-l in aceasta si lasa-l sa se rumeneasca timp de aproximativ 2 minute. Intoarce-l apoi pe cealalta parte si lasa-l inca 1-2 minute.
Ia apoi tigaia de pe foc si, folosind o lingura, intinde passata pe suprafata aluatului de pizza. Rupe mozzarella in bucati si presara-le deasupra, urmate apoi de feliile de carnati.
Da tigaia cu pizza la cuptorul incins, timp de 10-15 minute, pana cand mozzarella s-a topit si chorizo este crocant.
Serveste pizza calda, direct din tigaie sau o poti transfera pe un tocator de lemn.
Pizza ca pizza. Dar tigaia?
tigaia trebuie sa fie una termorezistenta (una care sa poata intra fara probleme la cuptor, deci fara manere de lemn, cauciuc, plastic etc). eu am folosit doua tigai de fonta, dintre care una (cea din poza) emailata :-)
[…] pizza la tigaie, putin pe aragaz, putin la cuptor si multa savoare! Inspiratia mi-a venit de la Mazilique. Am facut deci un aluat rapid de tot […]
Pai eu de tigaia din poza intrebai. Poti sa imi faci cunostinta cu ea, te rog?