Paste cu ton, broccoli, capere si masline
Nu am neaparat o reteta sa va povestesc astazi, cat o combinatie pe care am facut-o la pranz cu ce-am gasit prin frigider. Cantitatile le-am potrivit dupa cum m-a taiat capul si tare refreshing a fost sa arunc chestii in tigaie dupa cum mi-au cazut in mana, fara sa urmaresc altceva decat propria-mi pofta.
Intr-o oala am pus la fiert niste paste (spaghettini no. 3 de la Barilla) in apa sarata, si cat astea bolboroseau, mi-am facut de treaba cu restul de ingrediente. Intr-un bol mare am pus vreo 60ml de ulei de masline (Frantoio Muraglia de la Degusteria Francesca), 2-3 catei de usturoi tocati foarte marunt, coaja rasa de la 1 lamaie si 2 linguri de suc de lamaie, ½ lingurita de sare, 1 lingurita de fulgi de ardei iute si muuuult piper proaspat. Am mai adaugat vreo 3 linguri de capere, 1 mana generoasa de masline carora le-am scos samburii, 1 legatura de patrunjel tocat si 2 conserve de ton (eu am folosit Rio Mare). In ultimul moment m-am prins sa adaug si niste florete de broccoli tras la tigaie. Le-am amestecat pe toate bine, iar cand pastele au fost al dente, le-am scurs si le-am aruncat in castron. Inca cateva invarteli de cu o lingura sau o furculita, si asta a fost pranzul meu gata in 10-15 minute.
Desigur, suporta orice fel de modificari, imbunatatiri si upgrade-uri, depinde ce gasesti la indemana – niste rosii uscate, 2-3 fileuri de ansoa tocate, fasole alba, alte ierburi aromatice, legume coapte sau proaspete. Va descurcati voi (da’ sa-mi spuneti si mie ce v-a iesit).
Chiar ma gandeam sa mai gatesc si eu ceva diferit in week-end, m-am saturat de “traditional”.
O combinatie perfecta pentru mine, iubesc pastele si tonul. O sa incerc reteta asta cat de curand.
Buna. O intrebare. Amestecul din bol ramane asa sau se pot pune si in tigaie cateva minute? Multumesc
la mine a ramas asa, dar daca vrei sa faci o incercare, merge tras si la tigaie :-)